onsdag 12 oktober 2011

Skönt om lögner inte accepteras!

Historien om Juholts bostadsbidrag blir konstigare och konstigare, eller hur? Varför skulle han ha betalat tillbaka 130 000 kronor om det inte var något fel? Och varför betalade han tillbaka pengarna när kvällspressen tyckte att han skulle göra detta? Sedan när bestämmer kvällspressen i juridiska ärenden? Varför betalade han inte i stället när de hade påpekat i riksdagen att beloppen var fel? Är kvällspressen en större auktoritet  än riksdagen för Håkan Juholt?

Men, det som gläder mig är att människor verkar mest upprörda över vimsandet hit och dit, där en sak måste vara lögn om man ger två motstridiga besked om hur saker är.
Tydligen får man inte ljuga inom politiken! Så bra!

Hur blir den dag när vi inte längre reagerar om någon ljuger?

7 kommentarer:

vally sa...

I detta fallet vet vi inte vem som ljuger och vem som talar sanning.
Vi fortsätter följa händelsernas utveckling.

LFL sa...

Kan du säga exakt datum när han erbjöd sig att betala "tillbaka", dvs när han första gången tog kontakt med riksdagens förvaltningskontor i frågan?

Aftonbladet hade gjort research under endast en dag före publicering, och har uppenbarligen inte kollat om storyn var sann.

Juhot har fått råd av sin PR-konsult att erkänna att han gjort fel. Vilken kompetens hade PR-konsulten att avgöra rätt eller fel, juridiskt? PR-konsulten har väl tänkt att det var bättre att erkänna fel en gång för mycket än en gång för lite.

Oavsett vad som är juridiskt rätt eller fel kan man väl frivilligt avstå från ytterligare en förmån när man har en inkomst på 144.000 kr /mån, som han fick när han blev partiledare, vilket han inte varit så länge?

Propositioner som riksdagen har att beslsuta om kan vara på flera tusen sidor. Som du själv vet, så är det många kommunfullmäktigeledamöter som inte har läst handlingarna till KF.

Naturligtvis kan en partiledare inte läsa allt som de behöver veta, utan måste lita på rådgivare, som ibland ger dåliga råd. Så när både mediadrevet och hans egna rådgivare säger att han har gjort fel, så tror han det.

nya tant lila sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nya tant lila sa...

Om man ger två olika versioner om samma sak, så är den ena versionen lögn!

P-A Jonsson sa...

Om man tror att man gjort rätt, men så får reda på att man gjort fel - då betalar man tillbaka.

Frågorna är
- NÄR fick Juholt reda på att han hade fått fel belopp?
- NÄR kontaktade han riksdagens administration för att få besked om vilket belopp han skulle betala tillbaka?
- NÄR fick han besked från riksdagens administration om vilket belopp han skulle betala?

Dem fakta som bekräftats så här långt är att Juholt hade kontaktat riksdagens administration INNAN tidningarna började skriva om det här.

LFL sa...

Även om den inte är medveten lögn, så är den i varje fall osann. Men detta under förutsättning att det är en kontradiktorisk motsättning.

vally sa...

Pinsamt att se Skyman sitta i TV och blanda bort korten.