torsdag 13 oktober 2011

- Jag har gjort ett fel!

upprepade Håkan Juholt som ett mantra nyss i P4 extra.
Han har inte förstått vad det hela handlar om. Det handlar inte om bara ett fel, utan om ett livsmönster, om en karaktär.

Det kan kanske ibland, i mycket speciella fall, vara acceptabelt att någon väntar med sanningen, VÄNTAR med, skriver jag, men det är inte den sortens lögner detta handlar om, även om Juholt visst väntade- tills kvällspressen tyckte att han skulle betala!

11 kommentarer:

LFL sa...

Har han sagt vilket fel han har gjort? Eller tror han att han har gjort fel för att alla säger det?

vally sa...

Jag tycker att det är omänskligt, att hålla på med en person, som man gör med Håkan.
Är det vad vi kristna bör ägna oss åt.
Vad skulle vårt samvete få på sig, om en sådan människa helt enkelt inte orkade mer.
Fy på oss.
Honnör LFL.

nya tant lila sa...

Felet är att han inte verkar att gå frivilligt. Människor av hans karaktär- som nu uppdagas-kan man inte ha på sådana poster.

P-A Jonsson sa...

I Norge drevs en politiker till självmord pga den här sortens drev.
Människor som inte har fakta uttalar sig med fördömande tvärsäkerhet.
VIDRIGT!

nya tant lila sa...

Tänk så olika man reagerar!
Jag ser det som ett hopp för landet att man fortfarande reagerar så upprört när en politiker inte visar sig ha de karaktärsdrag som han måste ha för att vara trovärdig.
Bara nu drevet driver bort honom så att Socialdemokraterna får lite frisk luft, för det behöver de!Men nu höjs ju alltfler röster för att han ska avgå.
Och så har faktiskt folk rätt att ha sin egen uppfattning utan att andra ska ropa "vidrigt"! Vad är det för roll du tar, P-A? Jag är ingen politiker utan en vanlig tyckare, och det har jag full rätt att vara P-A, utan dina löjliga moralkakor. Du får gärna tycka, men gör det då i tysthet när det gäller sådana här omdömen!

vally sa...

Är det ingen som ser favören som ges sittande regering.
Kanske finns ett uppsåt bakom.
Är det Juholt mot änglarna eller...
Ja vi ser saker olika.
Min bästis säger alltid, att det är tur att vi är olika men jag tycker ju att alla skall vara som jag. ;-)

Hade jag kunnat se något graverande i hans förehavanden, skulle jag slutit mej till drever men jag kan inte för död och pina upptäcka tillräckligt för att göra det.

P-A Jonsson sa...

Nya tant lila,

Att "tycka i tysthet"?
Är det det du håller på med? Du kommer med påståenden om en persons agerande och motiv utan att ha möjlighet att veta vad som egentligen har skett. Du hävdar saker som mycket väl kan vara rena felaktigheterna.
Det ÄR vidrigt med den sortens beteende mot andra människor - oavsett vilken position de har.

Politiker har drivits till självmord av sådant här förut... (Och i det fallet visade det sig att beskyllningarna saknade grund vid en närmare efterforskning.)

nya tant lila sa...

EN sak vet jag, och det är hur moralen och förväntningarna är på förtroendevalda inom S.
Detta vet jag efter 28 år som aktiv socialdemokrat.
(Ja, jag är fp numera, men det har med kravet på kollektivism att göra).
Vi kan också se nu hur gamla socialdemokrater förfäras över öppen kritik av partiledaren. Då har det gått långt!
Detta snurrande, att inte begripa att riksdagen inte ska betala flickvännornas lägenheter, att ha dubbla bilersättningar, att låta riksdagen betala för den nya flickvännen på en resa till Vitryssland. Allt detta vittnar om en (bristande) moral som inte är gångbar inom S- eller som inte var det på min tid. Men vi får se. Partiet kan ha ändrats.

nya tant lila sa...

Folk kan drivas till självmord av många skäl. Man kan väl inte sluta kritisera missförhållanden för att någon kan drivas till självmord.

Det finns människor som hotar att begå självmord om någon ska lämna dem i en relation också. Ska den som vill lämna stanna kvar då?Av rädsla?

vally sa...

Vi kan väl vänta med att bespotta honom tills han är dömd.
Han verkar stark i alla fall, och det ter sig för mig lite egendomligt, om han nu är skyldig till allt det där. (...som de flesta håller på med.)
Då hade han väl tagit sin Mats ur skolan på stört.

P-A Jonsson sa...

nya tant lila,

Visst ska man kritisera missförhållanden. Men det är inte samma som att spekulera, fördöma och dra slutsatser utan information.

Och det kan faktiskt vara så att ett människoliv är viktigare än rätten att kasta skit.

Det visar sig nu när mer information kommer fram att regeln om delvis ersättning för dubbel bosättning inte fanns i regelverket förrän i oktober. Innan dess saknades det.
Riksdagsledamöterna lämnar in hyresavier och får det beloppet. Om det ska göras avdrag mot det så sker det i nästa steg i form av att riksdagens förvaltning gör avdrag på huvudersättningen. Det är den process som funnits i många år.
I dagsläget är det ca 200 riksdagsledamöter som har tillgång till betalt övernattningsboende och ett 30-tal ledamöter som får ersättning för eget dubbelt boende.