måndag 24 oktober 2011

Att vara mot- det bästa sammanhållande kittet

När jag körde bil igår i nio timmar hann jag lyssna på en del radioprogram- utan att jag för den skull kan tala om vilka de var.
En del saker, som jag hörde, var mycket intressanta, även om de bekräftade det jag redan trodde.

Bland annat sade en reporter att den  som vill en samhällsförändring är mindre tolerant mot oliktänkande än den som inte har den drivkraften. Och, sedan detta som jag själv ofta har poängterat;
det finns ingenting som kittar samman människor så mycket som när de är MOT någon eller några andra. Man vill vara rätt och andra ska vara fel. Detta kan gälla allt möjligt. Det kan vara olika kyrkoinriktningar, olika politiska åskådningar, de i stan mot dem på landet, sekter som ser sig själva som exklusiva och fenomenet är ju vanligt vid mobbning.

Ibland blir det lite roligt, som när ronnebyungdomar anser sig vara stadsbor i jämförelser med ungdomar från min by eller andra närliggande byar. Som ursprunglig storstadsbo kan jag inte se så mycket stadsmässighet hos ungdomar från den lilla centralorten i vår kommun.Och varför barn till pendlare eller exempelvis lärare här i byn skulle vara mera lantisar än barn från arbetarklassen i stan begriper jag inte alls.

Idag har Juholt varit här i kommunen och tydligen gjort avbön för något som en del partikamrater/sympatisörer endast ser som mediadrev.
Sossebloggarna är för övrigt ett utmärkt kitt för att vara mot de hemska borgarna som styr. Fast just nu ter de sig nästan lite löjliga. För just nu ser nog många det som Reinfeldt uttryckte sig på Moderaternas stämma, att just nu tycks det bara finnas ett regeringsalternativ. Så vad är det andra? Ett parti i dödsryckningar eller på ny uppmarsch? Det får vi se...

Inga kommentarer: