söndag 30 oktober 2011

Om man fick leva om sitt liv...

Det finns en text som är undertecknad av en gammal dam, där hon beskriver vad hon skulle ha gjort om hon hade fått leva om sitt liv. Hon berättar bland annat att hon skulle ha dansat mer och rest med lättare packning.
Ibland googlar jag mitt namn. Det är inte så upplyftande, tycker jag. Där ligger gamla saker och saker som jag behövde förklara, men som inte går att förklara, där de ligger. Som till exempel när jag hade en kritisk insändare mot en sjuksköterskestrejk.
Den var osmaklig, för den innebar att sjuka människor, som kanske redan hade väntat länge på sina operationer, fick vänta ännu längre och att gamla och sjuka blev transporterade hit och dit. Tredje man kommer i kläm vid sådana strejker på ett fullständigt horribelt sätt. Det var detta jag opponerade mig emot. Visst, jag fick sjuksköterskor emot mig, och tacksamma samtal från andra människor hem till mig. Så är det ju!

Vad skulle jag ha gjort om jag hade fått leva om den tid jag har levt?

Det första är att jag skulle ha hållit mycket hårdare i mina pengar och sparat mer. Däremot skulle jag inte ha sparat på prylar, utan sett till att ha mycket begränsat med saker.
Sedan skulle jag mera ha sett till att jag hamnade bland rätt sorts människor, det vill säga människor som passade min livsstil och mina intressen. Det är jobbigt att känna sig "fel".
 Jag skulle nog inte ha bytt jobb så många gånger- och inte män heller.
Då hade jag förmodligen både fått guldklocka och kunnat fira minst silverbröllop.
Men kanske hade jag haft ett mycket tråkigare liv!?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket tänkvärda ord. Du är bara så bra.

Sara

nya tant lila sa...

Tack.