fredag 14 oktober 2011

Hyenajournalister och Partiet

Någonting stämmer inte när några debattörer hävdar att händelserna kring Håkan Juholt beror på hyenajournalister. För hade socialdemokraterna tyckt att det som har kommit fram är bagatellartat, hade de naturligtvis lätt kunnat avfärda hela historien idag. Men det gjorde de inte, de hade ett jättelångt möte i VU. Så, de ser det nog också som att detta inte är moraliskt försvarbart, även om inte förundersökningen fortgår.

Deras partiledarens ursäkter ter sig nästan patetiska, tycker jag, som en karl som har varit otrogen eller som har ljugit eller misshandlat och är SÅ ångerfull efteråt. Vems skuld är drevet? Är det inte partiledarens egen skuld?

Kan ni tänka er Carl Bildt stå och säga att han är så ledsen för att han har gjort väljare besvikna och sårat dem?
Nej, det är omöjligt, eller hur?
Han skulle nog förneka, påtala att reglerna var oklara och hävda att han hade rätt. Tror jag.
Man sätter sig inte på överklassen! För som någon sade, han behandlar journalister med en viss nedlåtenhet. Då blir de kanske lite rädda och spaka? Är det därför borgarna inte så ofta hamnar i drev? Antingen avpolletteras de tveklöst skyldiga på direkten, eller också talar de i avgjort överläge.
Socialdemokraternas ledare är själv journalist, fast på en liten tidning, och jag vet inte hur pass mycket utbildning han har för jobbet. Han har kanske inte erfarenhet som räcker.
Jag tycker inte att han har skött mediekontakterna bra. Jag tycker att han har stått som en våt hund med svansen mellan benen. Det ser inte så särskilt förtroendeingivande ut att stå som en Kronblomtyp med mössan i handen!

Inga kommentarer: