söndag 16 oktober 2011

Lagvrängarna missar helheten- omoralen

"Man ser inte skogen för bara träd", säger ett ordspråk. Det gör inte heller de lagvrängare som för närvarande försöker påtala att det inte finns någon paragraf som visar att Håkan Juholt har gjort fel.
Det finns ingen paragraf som talar om allmän omoral.

Vem kan döma någon som hela tiden utövar makt om denna någon inte har brutit mot en enskild paragraf i en lag? Och ändå är detta att  försöka dominera andra människor eller en annan människa djupt omoraliskt.

Det håller inte att påstå att Håkan Juholt inte har gjort fel. Vilken idiot som helst måste väl begripa att man inte kan låta skattebetalarna betala för kulbons lägenhet om man ska verka trovärdig som socialdemokratisk (eller något annat partis) företrädare.
Detta är så elementärt så det borde inte ens behöva diskuteras.

Vi människor har olika syn på vad som är rätt och vad som är fel.
Saknar man den grundläggande etiken, den inre kompassen, kan man naturligtvis få vad som helst till rätt! Bara man inte hittar någon paragraf i lagen som säger annorlunda.

Så kan man inte bygga ett samhälle! Man kan inte kontrollera rätt och fel genom totaltäckning av lagparagrafer. Varje medborgare måste själv ha en etikvägvisare inom sig för att samhället ska fungera.

Inga kommentarer: