tisdag 11 oktober 2011

Förbjudna torskar med tillåtna prostituerade!?

Svensk lagstiftning är ytterst märklig i vissa fall. När jag guidar på vissa stadsrundturer med utländska turister, och vi kommer förbi Systembolaget, brukar jag berätta att man måste vara 20 år gammal för att handla där, men att man faktiskt får gifta sig vid 18 års ålder. Så man kan inte köpa vin till sitt eget bröllop om man bara är arton år, men å andra sidan kan man dricka alkohol på en restaurang redan då!!!

Langar då de vuxna som köper vinet till bröllopet?

Sedan har vi en annan sak, men den berättar jag inte om. Vi ska väl inte avslöja allt! Vi vet ju alla att det är förbjudet att köpa prostituerades tjänster, men det är inte förbjudet att arbeta som prostituerad här. Nu får inte ens polisen utvisa sådana som kommer från annat land, så de kan fortsätta att tillhandahålla de tjänster  som den som köper är förbjuden att köpa!!!

Vad  är rimligt i detta? Om det är förbjudet att köpa tjänsten måste man väl också kriminalisera den prostituerade och hennes jobb!
Eller legalisera skiten. Som det är nu är det ju en dubbelmoral så det skriker om det.
Ingen kan väl tro att prostituerade kommer till Sverige om det inte finns avsättningsmöjligheter för deras tjänster!

Alltså:Vad ska vi göra mot prostitutionen i landet?

Och så utanför ämnet.
Så var jag inne och tittade helt kort på några s-bloggar, och kunde konstatera att även partikamrater hade hört Håkan Juholt tala om sin "särbo" tidigare. Jag trodde att jag mindes fel. Han vet kanske inte om att han bor med någon heller?
Vad är det här för röra? 

5 kommentarer:

vally sa...

En övernattningslägenhet är inte ett permanentboende.
Hur J och hans kvinna lever är väl inte till fullo klarlagt.

nya tant lila sa...

Det har ju sagts att det var hennes lägenhet som han flyttade in i. Skulle hon då flytta ut? Ja, konstiga saker kan ju hända...
Vi får se, Vally, vad som händer härnest. Det är det ingen som vet än.

vally sa...

Nä just det, och lite spännande är det allt.
Inte minst hur kvällens debatt skall arta sig.

vally sa...

Dagens debatt skall det vara.

LFL sa...

De stod för lägenheten tillsammans och hyran var c:a 7000 kr. Juholt var berättigad till en hyresersättning på maximalt 8000 kr. Någon regel om att betala hälften var finns inte.