tisdag 6 mars 2012

Stackars, stackars tonårstjej

Jag har just med stor avsmak sett ett inslag på vår lokaltv med en tonårstjej/sångerska (?)  från kommunen som iklädd minimala svarta underkläder ålade sig som den billigaste Hamburg-hora på en säng.

Hon hade en sexig image, tyckte reportern. Nej, det hade hon inte, hon var enbart horalik. Själv trodde hon att hon var kaxig och speciell, när hon sjöng i denna utstyrsel, eller kanske brist på utstyrsel. I själva verket var hon ju i allra högsta grad en dussinvara. Tjejer med den stilen finns det i drivor.

Men, om nu inte tjejerna begriper någonting, borde det ju finnas vuxna, i form av föräldrar eller skolfolk, som kan förklara för dem vilken tråkig och vulgär bild av sig själva som de ger.

I stället för att åka på dessa oändliga studieresor till f.d. koncentrationsläger i Europa borde lärarna på gymnasiet ordna studieresor till horkrogarna i exempelvis Hamburg för att tjejerna skulle se vilka associationer folk kan få av att se dem.

Hur jag vet det? Jo, jag har, som jag har skrivit många gånger, varit reseledare på Hamburg. Där ingick besök på Reeperbahn.

1 kommentar:

vally sa...

Ja du har då dina funderingar på allt.
Ett roligt och tänkvärt inlägg tycker jag.