söndag 18 mars 2012

Det krävs trovärdighet

Nu stiger siffrorna för Socialdemokraterna och till och med borgerliga politiker har erkänt i media att det nog inte blir någon lätt match för dem med den nye partiledaren för S. Och visst känns han som en befrielse!
Lugn, stabil, förankrad, inte uppblåst, inte skrävlande, inte hel-eller halvljugande, inte med sig själv i fokus, erfaren, mogen, kunnig, ja, den mannen verkar onekligen ha mycket som gagnar ett sargat parti. Och för mitt sosseförflutna känns det bra att man har återvänt till en fålla, som man kan känna igen sig i; hederlighet och ärlighet.

De som fortfarande hänger fast vid att försvara den förre partiledaren och försöker inbilla människor att det var media som avsatte honom lider nog stor brist på människokännedom.

Mitt i allt detta meddelas det att paret Reinfeldt separerar. Inte bra, inte trovärdigt att visa upp en tjusig fasad och ha sprickor bakom den. Många känner sig nog inte bara sorgsna över att ett par som förefallit harmoniska lämnar varandra, utan kanske också en aning lurade.
Vi får väl se hur skavankerna kan repareras, för vad vi människor nog alla längtar efter är nog just trovärdighet och hederlighet.

9 kommentarer:

vally sa...

Finns det på riktigt tror du.
Jag tror att vi är lika goda kålsupare allihopa.
Tror inte ett dugg mer på den ene politikern än den andre.
Jag gör faktiskt inte det.

nya tant lila sa...

Med min drygt 35-åriga erfarenhet måste jag säga att det är oerhört stor skillnad på politiker och politiker. Det finns hederligt folk och mindre hederliga, manipulativa människor och folk som arbetar ärligt och öppet.

LFL sa...

Om jag minns rätt, så var den nuvarande partiledaren en av de tre i VU, som inte ville avsätta den förra partiledaren.

Det börjar nu också sippra fram nya uppgifter, som kanske kan kasta nytt ljus över frågan vem som ljög under försvarskonferensen i Sälen. Det är riksrevisionen som har granskat dokument från Försvarsmakten.

Ganska så graverande för försvarsministern. Mycket har hänt i det fördolda, och då är det ju betydelselöst när ett visst parti kom in i riksdagen. Vilket försvarsministern hellre ville diskutera än sakfrågan.

Att det fanns en vapenbyk (och då menar jag inte Saudiarabien utan materielanskaffningen till det svenska försvaret, men finns kanske samband) som inte tål offentlighetens ljus, förstod jag när jag läste BLT i somras. Förödande kritik mot försvarsministern från en f.d. officer.

Och lägg till detta det hastigha bytet av försvarsminister 2007, när den mycket kompetente Odenberg (också han m) fick gå, efter ett gräl med Borg. Det finns nog värre sprickor i fasaden än den mellan Fredrik och Filippa. Vilket iofs är ledsamt. De trivdes nog båda bättre i villan i Täby.

nya tant lila sa...

Ljög under försvarskonferensen? Men SD kan väl inte vara med och fatta beslut under en tid då de inte satt i riksdagen som Ljugholt påstod att de hade gjort? DET är väl lätt kontrollerbart, det behövs ingen riksrevision för att granska det!

LFL sa...

Det är lätt att kontrollera att orden inte föll exakt så. Börjar inte mönstret kännas igen, när försvarsministern suddar ut sin egen medverkan i vapenaffären med Saudiarabien? Nä, det var före eller efter. Det som hänt däremellan har tjänstemännen gjort utan ministerns vetskap.

Kanske har vi här att göra med en dålig sanningssägare (framstår inte som trovärdig, när han säger sanningen) och en skicklig lögnare (framstår som trovärdig när han ljuger)?

nya tant lila sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
nya tant lila sa...

Jo, Juholts mönster kändes igen så mycket så han fick lämna partiledarposten. Partikamraterna fick nog av honom!Misskreditera inte sossarna! De visste nog vad de gjorde, och det är ju tydligt nu att vad partiet behövde var en redig ledare.

vally sa...

Var och en salig på sin tro.
Kyrka,skola, statsapparat.
Samma bråk överallt.

Tror också att Sagerska tog knäcken på dem.

nya tant lila sa...

Ja, det var nog inte lätt att bo där.