fredag 16 mars 2012

Inte SD:s fråga?

Såg ni TV-programmet "Debatt" igår, där man diskuterade Sverigedemokraternas kvinnoförbunds film mot hedersvåldet?

Diskussionens vågor gick så klart höga. Men det intressanta var hur en kvinna från en hederskultur intygade hur viktig frågan var. Det verkade de andra instämma i.
Vad var då problemet?
Jo, att SD hade väckt den!

Men hallå, får det inte snart vara slut på tramset! Hur många människor i andra partier har man koll på vad gäller den människosyn som man jämt kommer dragandes med då det gäller Sverigedemokraterna?
Inom Folkpartiet i Blekinge blev det stort rabalder sedan en kommunalpolitiker i radion hade sagt att hon kunde tänka sig att samarbeta med SD om det gällde en fråga som var bra för kommunen. Hon ströks, efter ett möte, från både riksdags- och landstingslistan! I FP, detta parti som står för fri yttranderätt, säger de!
Det finns nog det som är farligare än tydliga linjer, och det är de åsikter som finns under ytan-osynliga! Som starka mobbningstendenser till exempel.

5 kommentarer:

vally sa...

Jag noterade att SD-kvinnan möttes av total tystnad, när hon hade sagt något.Inga applåder där inte.

I Engla-debatten slog man i tomma luften hela tiden.

nya tant lila sa...

Jo, så var det i stort sett, någon enstaka gång hördes väl lite applåder, men det var väl från närvarande partikamrater, kan man tänka.

LFL sa...

Har sett programmet först nu. Jag tycker inte om programupplägget, som mest liknar tuppfäktning. Och så har detta program varit flera gånger förut också. Sedan tycker jag det att man måste göra skillnad mellan person och parti. Att erkänna att någon har rätt, är inte samma sak som att omfamna det parti hon tillhör. Visst finns det en attityd mot enskilda SD-medlemmar som är jämförbart med annan främlingsfientlighet.

Hans Odeberg sa...

Kärleken består men föremålet växlar, heter det. Jag misstänker att det även gäller rädslan för främlingar och "den andre".

Idag är det inte accepterat att ge sig på romer, homosexuella eller svarta. En ledare som klumpar ihop alla romer som tjuvaktiga och påpekar att de inte bör få bli präster eftersom de då stjäl kyrksilvret lär knappast bli publicerad i Kyrkans Tidning. Att klumpa ihop alla sverigedemokrater på liknande sätt är däremot helt OK fortfarande.

nya tant lila sa...

Jovisst, är det så. När jag var ung, radikal socialdemokrat på 1970-talet var kommunister något av det värsta man kunde tänka sig. Det hade då varit lika otänkbart att man samarbetade med dem, som det hade varit idag att man samarbetar med SD.
Det verkar finnas ett behov av att hitta "den andre" som man kämpar mot.