torsdag 22 mars 2012

Allergisk mot prästen

När jag såg Debatt på TV för en stund sedan med den nyblivna änkan som på grund av allergirisk hade nekats att ha med sin hund på begravningen av mannen, vilket hade varit hans sista önskan,   undrade jag om folk tror att det bara är pälsdjur som ger allergi. Man kan väl inte allergisanera en kyrka!

Själv klarar jag pälsdjur, men inte vissa parfymer och vissa rakvatten/herrparfymer. Och jag kan inte vara i en kyrkbänk där man har  placerat syréner i små behållare. Vem bryr sig om det?

På min rektorstjänst i Växjö stift hade jag bekymmer, för vi hade en präst och en annan kyrklig, som var fullkomligt indränkta i starka dofter. Varför vet jag inte. De tyckte kanske att detta var fint eller också var de väl rädda för att de kanske luktade illa. För mig var detta mycket jobbigt. Det gick liksom inte att sitta på ett styrelsemöte med en (som några tyckte starkt välluktande) stinkbomb eller att fira gudstjänst och känna sig som i en parfymbutik. En dag tappade jag tålamodet och skrev ett skarpt brev till den som var anställd hos oss. Då hade jag redan påpekat bekymren, som jag säkert inte var ensam om, flera gånger.

Detta var givetvis inte populärt för den parfymerade blev kränkt, och en präst läxade upp mig, för jag skulle tänka på människors integritet!

Så det finns det som kan vara lika illa som en hund för någon som är överkänslig/allergisk! Man kan till och med vara allergisk mot prästen eller mot gästerna på begravningen.

Inga kommentarer: