måndag 26 mars 2012

Har sjuksköterskefacket gett upp?

Studentupproret (uppropet?) bland sjuksköterskorna sprider sig enligt uppgifter i media. De purfärska kräver 24 000 kronor i begynnelselön för att sommarvikariera, och allt fler sluter upp.På landstingen- som också har en given budget att följa- varnar de för att det kan bli svårt att få tag på sommarvikarier. Men de tuffa kämparna skiter i det och ska ut till bemanningsföretag eller tillbaka till eventuella underskötersketjänster, säger de. Jaha!

Långt borta är den tid då nyutexaminerade sjuksköterskor gladde sig åt att de nu äntligen skulle kunna hjälpa sjuka människor. Eller har de aldrig varit sådana? Det är kanske bara en drömbild vi lite äldre har haft?

Ja, det här ser ut som en vild strejk, men det kan det ju inte vara för de är inte anställda än. Är de medlemmar i sjuksköterskornas fackförbund (Vad det nu heter numera.) I så fall måste man ju undra om facket skickar ut dem att driva en facklig kamp, som de själva inte har klarat av.
Är det inte lite konstigt att ett fack stöder den här sortens agerande om de nu gör det? För det låter så i media.

Men andra kan väl följa efter. Lärarna, som är nyutexaminerade kan väl gå ut och kräva högre lön än de som redan jobbar, förskollärarna kan göra likadant och tandläkare och tandsköterskor med flera med flera.
Snart kan vi ha full anarki i landet, medan sjuka människor blir utan vård, och elever blir utan undervisning. Det är väl utmärkt i detta individualismens tidevarv!

Är det någon som tror att det här agerande gynnar yrkesgruppens anseende?
Tänk, det tror inte jag! Inte ett ögonblick!

2 kommentarer:

LFL sa...

1) Men då får de väl nöja sig med 24.000 i slutlön också? När de pratar om "ingångslöner" i andra yrken, jämför de sig med branscher som inte har någon speciell ingångslön (Ingångslön = slutlön).

2) Framtida arbetsgivare kommer nog att googla deras namn.

vally sa...

Dumheter.