lördag 3 mars 2012

Kan Gud patenteras?

Är det konstigt om det är tomt i kyrkorna om människor får känslan av att det bara är somliga som är värda Gud? Bara somliga som har rätt tro och som därför bör platsa i en kyrka.

De diskussioner som pågår här på nätet är i många fall både märkliga och löjliga. Tänk om kyrkofäderna hade fel? Tänk om texter är feltolkade? Tänk om texterna är felskrivna?

En del människor, som har blivit väckta sent i livet i insikten att det nog faktiskt finns krafter som man inte kan förklara förnuftsmässigt, försöker förtvivlat väga ord, hitta rätt och diskutera sig fram till om Gud finns eller ej.

Kanske kan Gud skratta. Guds existens är inte beroende av om vi tror att han finns eller ej. Han finns utan vår tro, men hans vilja blir vår vägledning om vi kan se den. Vi kan inte påverka våra liv så mycket som vi gärna vill tro, alla självhjälpsböcker till trots. Det finns andra krafter som styr oss, det är jag ganska så övertygad om.

Oavsett om Svenska kyrkan har kvinnliga präster eller ej, oavsett om de tillåter samkönade vigslar, oavsett vilken ställning kyrkan tar till olika frågor så finns Gud.
För Gud är inte beroende varken av kyrkan eller stortrutade präster. Det är kyrkan som är beroende av Gud!

Inga kommentarer: