torsdag 8 mars 2012

Partipolitiken bygger på gemensamma linjer

Visst kan man driva politik på olika sätt. Man kan försöka med opionsbildning i media, man kan skriva motioner till kongresser, man kan prata för sin sak. Men till syvende och sist är politik ingen enmansshow. Det är när man samtalar, diskuterar, bollar olika idéer mot varandra, kommer fram till gemensamma lösningar, som man bedriver ett politiskt arbete, som kan mynna ut i partiets linjer.

Idéer som kommer fram på bloggar och i kommentarer kan inte räknas som ett partis ställning i en fråga om inte denna är sanktionerad vid ett kongressbeslut eller vem som nu äger frågan.

Ensamvargar är svåra att handskas med om de hela tiden är obenägna att lyssna och alltid inbillar sig att de har rätt i det de tycker och tänker. Det måste nämligen finnas en respekt för de andra och en vilja att mötas och att ta till sig vad andra säger om man ska komma fram till ett kreativt arbete som leder framåt.

Att stångas mot varandra som tjurskalliga åsnor ger inga goda framtidsutsikter. Håkan Juholt var inte Socialdemokraterna! Den nye partiledaren, som ju ger ett otroligt sympatiskt intryck, har helt klart insett att hans parti, som alla andra partier, är alla medlemmars och sympatisörers parti och inte hans eget. Detta kommer han säkert att vinna respekt för, även hos andra än sina egna.

Inga kommentarer: