torsdag 29 mars 2012

Följden av sköterske-agerandet

I Expressens ledare kan vi läsa att sjuksköterskor på Gävle sjukhus har blivit förgrymmade när sommarvikarierna får 22 000 kronor i lön medan elva av de sjuksköterskor som redan jobbar där har mindre betalt. De har därför beslutat att inte ställa upp på frivilliga extrainhopp utan all övertid måste beordras.
Detta tycker tydligen Expressens ledarskribent är bra, för hon/han? tycker att man ska stödja den här sortens anarkistiska handlande.
Är det vuxna människor som resonerar så? Är det kul att redan anställda känner sig förbigångna? Eller inbillar sig ledarskribenten att dessa plötsligt får sina löner höjda på grund av studenternas agerande?  Detta handlade om 22 000 kronor, men de begär 24 000kronor!!!
Varje människa med facklig erfarenhet måste ju kunna förutse att detta blir följden av det här beteendet.

4 kommentarer:

vally sa...

Hoppas följderna blir som de ska.
Du får anse va du vill men syrrorna ska upp, upp,upp.

LFL sa...

Livet blir lättare om man inte lägger sig i och hetsar upp sig så mycket över vad andra gör. Som f.d. LO-medlem kan jag ha lika kritiska synpunkter på agerandet av den fackförening, som du själv har tillhört. Det handlar ju om olika "kulturer", och när alla försöker göra sin "kultur" till norm för alla andra, blir det anarki.

nya tant lila sa...

Jaså, det säger du!?
Vilken fackförening syftar du på vad gäller mig? Det finns ingen "den fackförening" för jag har varit med i tre olika lärarfack och dessutom med i Handels som reseledare.
Det är alltid bra om man vet vad man pratar/skriver om!

nya tant lila sa...

Det är dessutom inte facket som agerar när det gäller sjuksköterskorna utan studenterna och de sluter inga avtal!