lördag 30 april 2011

Blir ränderna urtvättade?

Sverigedemokraterna verkar ha stor omsättning på sitt folk. Ofta verkar människor bli uteslutna ur partiet, centralt till och med. Många hoppar av sina förtroendeuppdrag och här i Blekinge delar sig en förening nu i två.
Läste just att D.Kronlid, känd sverigedemokrat från Örebro, bland annat från landstinget, har upptäckt att han har en annan ideologi än partiet. Jaha. Men de flesta tillfrågade partier verkar tveksamma till att ta in honom som medlem. Dock sitter man ju i sådana fall kvar som opolitisk i exempelvis kommunfullmäktige.
Nå, hur är det då med ideologierna? Ja, ibland är det så klart lite hur som helst, och inte så noga. Men när det gäller SD så har man väl i alla fall vissa karakteristika som jag tycker att det skulle vara svårt att tvätta bort, och detta handlar inte direkt om invandrarfrågan. Nej, det handlar om en sorts tänkande i rätt och fel. De här är rätt och de andra är fel.
Detta, tror jag, är en sorts livshållning,  som gör att man söker sig till detta parti och vars ränder jag svårligen tror kan tvättas ur en.

2 kommentarer:

Hans Odeberg sa...

Att tänka i rätt och fel är nog en väldigt mänsklig åkomma, som inte heller jag kan svära mig fri ifrån. Och det lär nog förekomma i de flesta partier.
v: Vi som är socialister, och de andra som är kapitalets lakejer.
s: Vi som är solidariska, och de andra som vill öka barnfattigdomen.
mp: Vi som är för miljön, och de andra som vill förgöra världen.
fp: Vi som är toleranta, och de intoleranta vi inte kan tolerera.
m: Vi som står för arbetslinjen, och de andra som vill utarma landet.

och så vidare...

nya tant lila sa...

Visst är det så, men jag upplever att det är mycket mera markant där. Men jag tror samtidigt att det är detta de vinner framgångar på, att de klart deklarerar vad de tycker.Jag tror att vi människor behövert tydlighet.
Själv är jag medlem i fp sedan ett antal år, efter nästan 30 som S-märkt.