fredag 22 april 2011

Kyrkor och pedofiler

Raljerade jag när jag undrade om det var så att den snart saligförklarade påven hade tagit krafttag mot pedofiler? Nej, jag bara förutsatte detta.
Men så var det tydligen inte. I alla fall inte enligt Kyrkans tidning. Där står det att en ordenssyster hade blivit frisk från Parkinssons på ett oförklarligt sätt sedan hon bett och fått förbön av påven. Han hade också bidragit till kommunismfallet i Polen. Och han lär ha varit en ytterst uppskattad påve. Det tvivlar jag inte på.
Hur var det då med pedofilerna, som väl snart är det som man mest förknippar KK med?
Jo, i Kyrkans tidning kan man läsa "Vissa tycker inte att Johannes Paulus II agerade tillräckligt kraftfullt mot sexuella övergrepp i kyrkan, och att det förbigåtts i processen, skriver amerikanska National Catholic Reporter." Där ser man. Ja, lite spill för man väl räkna med. Bara man inte spiller för många pedofiler, för dessa syndare kan kyrkorna värna om. Vi som har stångat oss blodiga i sådana frågor vet. Lite spill får man räkna med! Att elever försvinner till exempel, om de nu har hört något... Men det är konstigt vad  folk vet, är det inte det? Och domar är offentlig handling som tveksamma kan plocka fram vid behov!
Den kyrkliga dubbelmoralen skulle jag kunna skriva mycket om, men jag nöjer mig med detta idag!
Glad Påsk!

Inga kommentarer: