lördag 30 april 2011

Till framgång och läkning

Idag har vi konstrunda här i Blekinge. Bland utställarna finns en kvinna, Lena Gunnarsson, som ställer ut för första gången på konstrundan och som har en fantastisk historia i sitt konstnärskap. Lena är mamma till min dotters bästa väninna under skol/ungdomsåren. Till skillnad från mig, som av dottern ansågs vara en gammal mamma (födde henne vid nästan 32 år. Det var då det!) var Lena en mycket ung mamma. Flickorna hängde ihop tills kompisen gifte sig och flyttade till Californien. Nu gäller tydligen nätet som kontaktforum.
Vi kan börja med dottern, som är född  albino och därmed med ett synfel. När hon började i samma klass som vår dotter fick hon sitta längst fram med jättestora förstoringsapparater runt sig och verkade verkligen enormt handikappad. Vad hände sedan med henne? Efter studentexamen kom hon in på journalistskolan i Stockholm och flyttade dit. (!!!) Efter ett par år träffade hon en kille I Californien på nätet, gifte sig i skir grönska i Brunnsparken och flyttade dig. Där bor hon fortfarande.
Mamman kom för några år sedan in i en utmattningsdepression och började måla för att läka. Detta förlöste ett konstnärsskap. Idag har hon haft många utställningar och blev vid årsskiftet medlem i KRO.
Inte illa, eller hur? Från elände till läkning och framgång.
Jag var på vernissagen på hennes separatutställning som pågår på Mor Oliviagården  i Ronneby just nu. Spännande! Och visst är det härligt när livet vänder!
Själv ska jag ut i trädgården och självläka i den fantastiska grönskan och i solskenet. Slagskämpen får väl gå ut nu. Han har haft utegångsförbud ett par dagar för att läka efter den senaste fighten, som jag skrev om häromdagen.
Och så får jag börja titta ordentligt på kommande guideturer. De första är på tyska, en heldag, 8 timmar, några  på engelska,  och sedan har vi dem på svenska. Men det är intressant. Man lär sig mycket själv, och jag gillar att träffa nya människor.
Kanske blir det en liten konstrunda med fikakorg också, jag får väl se.
Trevlig Valborg!

Fö har jag tröttnat på spökbloggar, där folk döljer sin identitet och skapar sig ett bloggkändisskap som är totalt okontrollerbart och kan vara hur falskt som helst och på alla anonyma kommentarer. Själv har jag alltså tagit bort kommentarsfunktionen här tills vidare. Meddelar när jag återställer den.

Inga kommentarer: