fredag 29 april 2011

Utan betydelse vem som säger vad?

En kommentator här har ihärdigt påstått att det inte har någon betydelse vem som säger vad och därför kvittar det om man vet vem en anonym person är. Gör det?

Då tar  vi ett exempel. Om någon säger att vår kung är värdelös (nu tycker inte jag det, men ponera att det sades) är det då skillnad på följande personer som säger det?
1. Det är drottningen
2. Det är kronprinsessan
3 Gemålen hertig Daniel
4 Andersson i Listerby
5 Statsministern
6 En f d sviken kärlek
7 Vänsterledaren
8 Sosseledaren
9 Mp:s ledare
10 SD:s ledare
11 DN:s journalister

Fundera! Har det ingen betydelse vem som säger vad? Och om detta vore anonymt, hade det inte haft betydelse vem det var då heller? Så klart har det betydelse vem det är som säger något. I värsta fall kan det vara en riktig galning!

2 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Men - nu var det ju inte det som diskuterades? :-)

Det handlade väl om vad anonyma personer sagt om dig? Och du har ju sagt att de som känner dig vet ändå vad du går och står för? Och om inte de anonyma kommentarerna har koppling till verkligheten (och det vet du ju bäst själv) så är de ju inget alls att bry sig om.

nya tant lila sa...

En viss typ av kommentarer tyder på att antingen är skribenten knäpp eller också finns det någon relation till den som har skrivit. Jag känner massor av människor, det är klart att det finns de som har retat sig på mig, eller blivit upprörda av något som jag har gjort. Självklart. Jag misstänker att jag känner den anonyme.