onsdag 27 april 2011

Hon ska bort!

Under min rektorstid ville jag, efter ett par år,  gärna ha en av prästerna i kontraktet i styrelsen, för jag tyckte att han verkade kompetent och klok. Nu var ju inte detta min sak, för jag hade ju egentligen inte med styrelsetillsättningen att göra, men man kan väl alltid få tycka. När min kyrkoherde, som satt i arbetsutskottet, senare förstod att jag också gärna ville ha den mannen  i arbetsutskottet, sade han att jag skulle akta mig för detta, för om jag fick in  prästen i arbetsutskottet skulle han komma att se till att jag kom bort som rektor, det visste kyrkoherden.
Nu vet jag ju inte om detta var med sanningen överensstämmande, men bort kom jag, och nog har jag tänkt på det som kyrkoherden sade.
Jag minns ett personligt brev som jag fick av prästen ifråga en sommar när jag var på semester, och där han skrev att i mitt ställe skulle han själv ha gett sig av. Och så broderade han ut varför. I all välmening och bästa omhändertagande så klart!
Nu gjorde jag inte det, för jag hade på den tiden en kärlek (en mångårig sådan) som var ombudsman centralt i ett stort fackförbund för chefer och som hela tiden sade åt mig att inte ge mig av utan att löpa linan ut för att få ekonomisk kompensation.
Så det gjorde jag.
Igår när jag läste att jag var en "Djävulsmänniska" kom jag osökt att tänka på detta för jag kände igen tongångarna när den "Avsiktligt Anonyme" skrev
"Dag, du bör stänga av dessa (det vill säga mig, Djävulsmänniskan och min försvarare, f d fästmannen, då fästman) från att kommentera, "öppet för alla" är kanske inte så bra när vissa kommer bara för att försöka döda andra människors tro."

Samma tongångar, eller hur?
 Hon (de) ska bort!
De passar inte här! Kan detta månne vara en slump, det måste jag ju fråga mig. Eller är det samma person som fortfarande är i farten för att nedvärdera och smutsa ner mig?

Nu förstår ju inte jag på vilket sätt jag har debatterat "för att döda andra människors tro" och vad gäller f d fästmannen är detta påstående helt absurt, för är det någon som har stämt in i D.Sandahls doa - kör så är det väl han med hans gammalkyrkliga hållning.
Kommentaren är otroligt fräck och osmaklig. Och andra än jag får ta tag i detta nu.Ärendet är så att säga överlämnat till högre ort.

2 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Möjligen kan jag hålla med om att ert privata relationkäbbel borde leda till att ni skulle temporärt stängas av från vissa bloggar...

F.d. fästmannen (Fler redan gjorda ...=) sa...

Jag är inte på minsta sätt delaktig i att du kom bort. Jag kände inte ens till den här historien innan du själv berättade den. Och jag har dessutom tyckt att de gjorde fel. Till skillnad mot prästtjänster fanns det inget bekännelsekrav. Sådant kan man inte smyga in efteråt, om de nu gjorde det.

Om jag har förstått dig rätt hade du innan det hela började ett mycket stort förtroende för högkyrkliga präster, vilket gick i kras. Det finns ingen lojalitet som skulle få mig att stödja en högkyrklig präst, som handlar fel mot dig. Så stort förtroende har jag inte för NÅGON präst