söndag 17 april 2011

Sätt stockholmspolitikerna till vargarna!

Nu var det nära ögat att inte bara hunden blev dödad och uppäten av vargarna utan även att ett litet barn blev anfallet!
Hur långt ska det gå innan stockholmspolitikerna slutar fjompa sig med dessa rovdjur som inte hör hemma i bebodda trakter?
Gång på gång läser vi om människor som har fått sina hundar uppätna av varg, och gång på gång läser vi fånigheter om hur man förflyttar djuren hit och dit.
Idag kan vi höra på nyheterna om en kvinna med barnvagn och hund som blev attackerad av två vargar och vars hund togs av vargarna.
När jag var ung fanns det inga vargar i Sverige. Det var en skön tid!
Även hit till dessa södra trakter förirrar sig vargar ibland. Häromåret blev två hundar tagna vid ett vargbesök.
Jag vill inte ha varg där jag bor!
Och så har jag ett förslag;
Sätt ut stockholmspolitikerna till vargarna, så får vi se hur länge deras lovsånger fortsätter att sjungas!

2 kommentarer:

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

Det borde vara skottpengar på tjuvskyttar. De söker upp vargarnat och driver ut de ur skogarna till bebyggda trakter. Det är samma sak med licensjakten, men den pågår ju inte hela året. Om bara skyddsjakt vore tillåten, d.v.s. att man bara får skjuta av individer som är alltför närgångna, skulle vargen lära sig respekt för människor. Det klarar man i andra länder, t ex lilla Estland som har tio gånger så mycket varg som hela Sverige.

P-A Jonsson sa...

Vilken hysteri det blev av detta.
Om man tar till sig fakta i saken så ser man lätt att det inte alls var nära att ett litet barn blev anfallet.
När vargen upptäckte att det var människor så vände den och stack. (Den blev till och med så skrämd att den lämnade bromsspår efter sig.)
Trist att folk tar till desinformation för att piska upp en hatstämning.

Vargen tar lösspringande hundar, t ex jakthundar. Det är en del av naturen. Vi människor har alltför länge satt oss över naturns villkor, och se bara hur "bra" det har gått...

Jag är själv hundägare och rör mig en hel del i rovdjursområden.
1. Det är självklart att inte ha mina hundar lösa. (Under en stor del av året - bl a nu - så är det inte tillåtet att ha lös hund i skog och mark.)
2. Jag har mina hundar långlina, det ger dem rörelsefrihet och jag har ändå kontroll på dem.