fredag 22 april 2011

Inte ens de dödas uppståndelse!

Idag har jag tydligen gjort någon som kallar sig "Diabolo" på D.Sandahls blogg väldigt upprörd. Denne (denna?) läser i anonymitetens skydd lusen av mig och undrar hur jag har kunnat vara rektor på en kristen skola. Det kunde jag ju nu inte, för jag blev  utlöst med fallskärm. Å andra sidan förknippar jag på intet sätt den skolan med någon kristendom. Men väl med en värmestuga för allehanda otäckheter!
Jag borde inte "fjolla runt" på ölandsprästens blogg och "spy galla över alla som försöker  få ihop en levande Guds ord med dagens liv." Ja, inlägget är väl en illustration av detta! Att förkasta sina medmänniskor för att de inte tycker och tror som man själv. Det gäller att vara RÄTT i vissa kristna led, annars kommer Herrens dom, men inte från Herren utan från dem som är RÄTT!
Och nu kommer det roligaste av allt!
Jag kan "inte ens ta till mig de dödas uppståndelse!" Inte ens!
Ja, det var väl lite att begära det!!!
Man kan ju inte begära att människor ska kunna tolka saker symboliskt! Men det är ju hemskt att de som vågar framträda med andra tolkningar- för Bibeln handlar ju faktiskt om tolkningar- ska bli hängda av dem som tror sig veta bäst!
Undrar hur de ser Jesu liknelser? Konkreta?
Hoppas Ulla Karlsson, prästen, som jag tror på samma sätt som, står på sig! De andre får väl fira gästabud när de konkret har uppstått från de döda! Då kan de säkert också ta sig en och annan whiskypinne som en del präster verkar vara så förtjusta i!

1 kommentar:

P-A Jonsson sa...

Hemskt att höra att folk tar till sådana ord på en blogg som "Diabolo" tydligen gjort.
Och lika trist att se dig göra likadant här. (Din egen blogg förvisso, men inget man skriver offentligt är privat.)

Låt mig också travestera dig: Det gäller att vara RÄTT, annars kommer tant lilas dom, men inte öga mot öga utan i en blogg.

Bibeln måste läsas på olika sätt, det har varit så redan från allra första början. Poetiskt, allegoriskt, historiskt etc.
Avsnitten som handlar om Jesus uppståndelse ställer sig utanför liknelse både till sin form och till sitt innehåll. Det skildras faktiskt historiskt.
Sedan är det upp till var och en om man vill tro på det eller inte.