fredag 20 maj 2011

Vi är många- alltså har vi rätt! Eller?

Nu ska tydligen det där jippot, som kallas Jesusmanifestationen, gå av stapeln i Stockholm igen. Vad jag minns var det från början någon sorts motdemonstration till Pride, där de som ansåg sig vara rätt troende ville manifestera sin makt och härlighet, kanske framförallt härlighet, för är man många så är man härlig.
Jag ser sådana där jippon som enbart pinsamma och äckliga.
Vad sade Jesus om dem som stod i hörnen och bad? Jag ber att få citera Matteus 6:5-8
"När ni ber ska ni inte göra som hycklarna. De älskar att  stå och be i synagogorna och i gathörnen för att människorna ska se dem. Sannerligen de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ber ska du gå in i din kammare, stäng dörren och be sedan till din fader i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig.¨
Och när ni ber ska ni inte rabbla tomma ord som hedningarna, de tror att de skall bli bönhörda för de många ordens skull. Gör inte som de, ty er fader vet vad ni behöver redan innan ni har bett honom om det."
Kanske gråter Jesus en skvätt över manifestationen över honom, för så var det nog inte tänkt att han skulle följas! Inte alls, tror jag!
Men, men vi människor har ett outsinligt behov av tillhörighet!
Fast man borde kanske i sådana här sammanhang enas om VILKEN Jesus man tror på, för det lär nog vara enorma skillnader i det jippot! Handlar det bara om att komma samman?

Inga kommentarer: