torsdag 12 maj 2011

Åthävornas kristendom

Är detta kristendom, tänker jag, när jag ser att man nu ska sprida fenomenet "Jesusmanifestationen" vidare och att idén ska fortplanta sig till bland annat Kalmar. Jaha, men detta kommer säkert att sprida kristendomen, eller? För det bästa sättet att ge budskapet vidare är naturligtvis att ränna runt med banderoller och stå i gatuhörnen och be öppet (Var det inte detta Jesus kritiserade? Skulle man inte gå in i sin kammare och be?) och visa på att man är många, många, MÅNGA, eller ?
Nej, detta tror jag inte på. Dessutom var den där manifestationen från början någon sorts motvikt mot Pride, var det inte så, där de som trodde rätt skulle få ett forum till skillnad mot de syndfulla?

Nej, jag tror att kristendomen och det kristna budskapet sprids med varje människa som visar på ett kristet handlande och bemötande av medmänniskan. När den Gud som växer i vårt inre, i våra hjärtan, får verka i vardagen mot nästan, då växer Guds rike.
När människor tar avstånd från brutala mord, oavsett på vem det är, slutar läsa fåniga deckare, stänger tv:n när blodet dryper i underhållningsvåldet, bojkottar underhållningsmobbningen, då kan vi se en utveckling. Utvecklingen sitter inte i banderoller och hel/halvhysteriska bönemöten!

Inga kommentarer: