lördag 21 maj 2011

Rakt in i fiendelägret

Jodå, jag har visst ett Dom när det gäller vissa människor. En del av dessa Dom kommer garanterat att finnas med på Jesusmanifestationen i helgen. Det är till exempel sådana som anser att Å.Green hade rätt att spy ut sin galla över homosexualiteten. De som försvarade hans svinaktiga beteende som fick många av oss att må illa när vi hörde hans ord gång på gång på gång manglas ut i media.
Den sortens folk manifesterar jag ingen Jesustro tillsammans med. Och sådant folk skulle kanske inte ens vilja ta nattvarden med mig.
Inte heller hyllar jag kickfrälsta, mediakåta mediafolk som har tillägnat sig ett frälsningskoncept som inkomstkälla.
Tror någon att moder Teresa eller andra kända, goda kristna hade ränt runt med plakat i Kungsträdgården? Tänk, det tror inte jag!
Detta är ett spel för gallerierna, där man låtsas enighet genom att blunda för stora, särskiljande, viktiga ingredienser i den kristna tron. Kristus är väl ingen kameleont som anpassar sig hur som helst efter omgivningen. Eller?
 Detta påminner mig om det värsta draget hos småborgerligheten när man säger: " Egentligen är vi överens!" om de mest särskiljande saker.

3 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Fråga: Måste man vara enig i allt för att kalla sig kristen? Och vem är det då som avgör "rätt kristen" enligt dig?
Eller kan det finnas olika sätt att leva i sin kristna tro, utan att det ena eller andra sätteet därmed är fel?

Någon har så klokt sagt att kyrkan inte är en åsiktsgemenskap, utan en gudstjänstforande gemenskap.

Varför ska vi stirra oss blinda på olikheterna när grunden för vår kristna tro är densamma?

nya tant lila sa...

Är grunden densamma eller rättare sagt är det som vi uppfattar som grunden densamma?
Jag skulle aldrig drömma om att fira Jesus med Å. Green o co. Aldrig! Det skulle för mig vara som att sälja min själ till Fan själv.
Den sortens människor framstår för mig som ondskan förklädd.
Var och en har sin kristna tro. Vem vet vad som är rätt? Jag är kanske en "djävulsmänniska" som någon anonym på Dagblogg kallade mig. Vi får väl se på Domens dag.

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

Detta är Jesusmanifestationens bekännelse:
http://www.jesusmanifestationen.se/viewNavMenu.do?menuID=7

1. Kan du i denna bekännelse finna ett enda citat ur Å. Greens predikan, eller något annat stöd för de tankar om homosexualitet som han förde fram i sin predikan?

2. Står det i denna bekännelse att det ska vara riktigt vin i nattvarden? (Jodå, vi är några som anser det, men det är inte DEN specifika tron som manifesteras-)