måndag 2 maj 2011

Energikick

På hösten 1999 när jag var som mest nerbruten, och jag de första veckorna efter min hemkomst hit verkligen inte visste vad jag skulle göra, gick jag i fjorton dagar mellan köket och sjumannasoffan där jag vilade. Vad gör man när man har varit fullt sysselsatt och mer än det och plötsligt är utan jobb?
Men så en dag blev jag hastigt fylld av energi, det kändes som om någon bar mig. Känslan kom mycket plötsligt. (Det kunde jag kanske skriva böcker om och tjäna pengar på!? Fast jag var ju troende innan , så det skulle väl inte bli någon sensation.Synd att man inte är så om sig och kring sig) Hur som helst så upptäckte jag då en annons om en kurs i musikvetenskap på dåvarande Växjö universitet, ringde dit och insåg att mina gamla betyg var fullt gångbara. Så försökte jag också läsa engelska på Högskolan i K-na, men den kursen var full så det blev tyska i stället. Detta visade sig vara ett klipp, för så mycket nytta som jag har haft av att kunna tyska bra! Sedan dess har jag läst nästan hela tiden parallellt med jobb efter ett års heltidsstudier. Idag fick jag senaste kursbetyget på en kurs i tysk litteratur och film.
Fast det var inte studierna jag skulle skriva om utan kicken.
Jag har, sedan några dagar, varit totalt tömd på energi, så att jag inte tyckte att jag ens orkade gå utan låg mest till sängs.
Idag slumrade jag en liten stund på eftermiddagen, vaknade hastigt ca kl 17 och var då fylld av energi. När jag gick nere i affären en stund senare märkte jag hur lätt jag rörde mig. Konstigt! Vad hände?

Inga kommentarer: