onsdag 4 maj 2011

Ung eller gammal, det är frågan!

I den miljö jag växte upp skulle man gifta sig. Det hade minsann inte gått att skaffa några barn utan att vara gift där inte, inte när jag var ung.
När jag gifte mig 23 år gammal (ja, 1,5 mån. innan jag fyllde 24 år) tyckte jag att jag nästan var på glasberget och att jag gifte mig sent. Min bror, tre år yngre gifte sig samma år, vid 21 års ålder. Det äktenskapet håller än. Min make och jag skilde oss efter 15 år, men har kunnat vara vänner efter detta, och ja, vi har faktiskt nästan alla år firat jul ihop med något eller båda barnen, fast inte i år då jag dels var insnöad dels firade med dåv. fästmannen.
Nej, det var nog en ganska så normal ålder att gifta sig vid när man var 23 år i min ungdom. Och inte var jag färdig med studierna heller. Så första barnet föddes när jag var 28 år och andra vid 31 års ålder. Vid 28 år var jag, enligt sjukvårdspersonalen på sjukhuset, en gammal förstföderska. (!)  Det skulle ha varit idag det, då hade man väl nästan varit ung! Ålder är något ytterst relativt.

4 kommentarer:

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

Det äktenskapet håller än...

nya tant lila sa...

Trams!

Fler redan gjorda uppfinningar sa...

"Min bror, tre år yngre gifte sig samma år, vid 21 års ålder. Det äktenskapet håller än." Det har du själv skrivit. Är det trams?

nya tant lila sa...

Missuppfattninge?