måndag 2 maj 2011

Såja!

Nu har mycket riktigt någon Björn B., som dristat sig att skriva inlägg på ölandsprästens blogg, fått veta av en kommentator att han bör dra och inte visa sig där. Men det skulle väl vara synd, för var skulle då mobben få syre ifrån just nu? Han fick dem ju säkert att ta djupa andetag som syresatte deras blod. Fast det blir kanske en av de kända kvinnliga debattprästerna. Något sådant verkar vara under uppsegling av blogginnehavaren idag...
Vill man annars se hur de kyrkliga utdelar försåtlig kritik och sätter sig på höga hästar kan man följa en blogg där innehavaren säger sig vara diakon. Vi får väl hoppas att hon bara möter det folk som passar henne i hennes yrkesutövning, för annars blir det nog inte så trevligt för dem som hon fördömer.
Jag säger bara -Fy fan! Det är inte konstigt att folk alltmer förlorar tron för Svenska kyrkan när deras företrädare uppträder på detta insinuanta sätt? Vem vet vem den där påstådda prästen på ölandsprästens blogg är, han som idag ber en person att dra? Och vem vet vem den anonyma diakonissan är? Mår de dåligt? Är de så frustrerade i sina liv att de måste kritisera folk under signaturer? Det borde ju vara en hederssak att tala om vem man var när man uppträder på ett så opassande sätt och låtsas skriva sanningar. Men då kanske man får kicken- igen! Får vi hoppas...

14 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

Varför måste du använda din blogg och din energi till att skriva negativt om andra?

Vad är det som är så hemskt med att vara anonym? Har inte heller lyckats hitta något negativt på den där diakonissebloggen som jag misstänker att du syftar på...

Anonym sa...

Håll ned adrenalinet!
Såsom du svär, som en borstbindare, så kan du säkert ta ateisten i hand på Dags blogg som en lika god kålsupare som han.
Roligt att du åtminstone fortfarande läser Dags blogg. Alltid ger det väl något.
undertecknat med en anonym som du så gillar så skarpt.

Anonym sa...

Vem var det som hade bett Björn B. dra från ölandsprästens blogg? Det har inte sett. Var står det? Stod det idag?

nya tant lila sa...

Svar om Björn B.: Kommentar idag på inlägget "Dagen efter" av "Präst från Skara stift" den 2 maj 2011 kl 14.30

nya tant lila sa...

Blir man ateist för att man skriver "Fy fan"? Det var små krav!

nya tant lila sa...

P-A Det tar tid att lära sig det kryptiska sätt man kommunicerar på inom kyrkan ibland. För mig, som är skånska, tog det alldeles för lång tid när jag jobbade som rektor. Nu kan jag stilen. Tyvärr!
Men jag blev undervisad i hur jag skulle tolka folks märkliga sätt att uttrycka saker på.

nya tant lila sa...

Dags blogg ger massor av insikter i hur frustrerade människor fungera i flock! Det är spännande.

nya tant lila sa...

Det är bättre att gå lös på bloggen i irritation än att gå lös på katten eller någon f d karl!

nya tant lila sa...

Någon tyckte att jag, "Djävulsmänniskan" och min försvarare (fd fästmannen)skulle stängas av från att kommentera på ölandsprästens blogg. En annan (här) tycker att det är roligt att jag åtminstone fortfarande läser den bloggen. Ja, jag ska kanske läsa och hålla tyst! Så olika kan man tycka. För det är väl inte samma person som uttrycker båda sakerna?
Fast min försvarare håller igång i doakören ser jag! Det är kanske roligare än att försvara någon som är en "Djävulsmänniska".

Anonym sa...

På Dags blogg: "Dagen efter"
Tack för tipset. Jag hittade inte det du påstod här ang. Björn B. Det prästen från Skara stift påtalade var väl inte att han skulle lämna bloggen? Jag tolkade det inte så. I stället var väl prästen orolig för att den ateistiske Björn pimplade i sig för många öl innan han skrev på bloggen? Så uppfattade jag det. Det var väl välment av honom i så fall. Man måste ju ha omdöme när man skriver.
Förresten, var det inte denne präst du hade en del kontroverser med för en tid sedan på Dags blogg? Men jag kan ha fel.

nya tant lila sa...

Anonym! Ja, man läser selektivt! Du fokuserar på ölen, jag på att han inte skulle röra tangentbordet. Så är det ju alltid, vi ser olika saker.
Jag har inget minne av någon diskussion med nämnda präst. Det skulle i så fall vara långt tillbaka i tiden. Men det minns jag faktiskt inte.

nya tant lila sa...

Det är ju alltid intressant när någon noterat vad man gjort eller vilka debatter man varit involverad i. Om detta sedan är i goda eller onda avsikter, that´s the question!

Anonym sa...

enbart goda från min sida i alla fall.

nya tant lila sa...

Det känns betryggande för en trasig själ!