lördag 21 maj 2011

Trött på martyrskap

Eftersom några människor tycks använda sina bloggar till att få med sig andra människor som ska tycka synd om dem och länkar till olika bloggar för att visa hur förfördelade de är, har jag tagit bort mitt inlägg om det opassande att skrika om karriärmöjligheter i yrken som främst borde innehålla ett tjänande. Jag förbehåller mig dock rätten att fortfarande anse detta, i likhet med många andra.
Och jag vill fortfarande ha en präst i predikstolen och behöriga lärare i skolorna. Kan detta vara så fel? Det begriper inte jag!

4 kommentarer:

P-A Jonsson sa...

1. Jag har inte med ett ord sagt att din önskan om att se präster i ptredikstolen är lågt. Nu får du faktiskt läsa vad jag skriver!
Däremot är det lågt av dig att insinuera motiv hos diakonerna baserat på rena spekulationer.

2. Diakoner i SvK har högskoleutbildning inom omvårdnar eller socialt arbete, plus en ettårig diakonutbildning, bakom sig.

3. Att strunta i "det allmänna prästadömet" är att förkasta den evangelisk-lutherska traditionen.
För det är faktiskt så att även icke prästvigda kan förmedla Guds ord. Vår tro är inte emn elitistisk tro som endast förmedlas genom vissa utvalda.

Fler redan gjorda uppfinningar / LFL sa...

Det var synd att du tog bort det förra inlägget, för nu hann jag inte kommentera det. Jag tyckte att du hade rätt, även om jag nu tycker att PA har en del tänkvärda invändningar.

Varför är det så viktigt att prästerna ska vara "behöriga"? Kyrkan ska väl inte vara en kopia av den profana arbetsmarknaden, där de formellt meriterade försöker stänga ute de "obehöriga" i egennyttigt syfte.

Å andra sidan agerar diakonerna fackligt på samma sätt som sjuksköterskorna i sjukvården, som vill ha läkarlöner, d.v.s diakonerna försöker bli något slags halvpräster.

Vi får därmed en splittring av det allmänna prästadömet och en konstig uppvärdering av visa profana yrken och utbildningar på bekostnad av andra. Står socionomer närmare Gud än ekonomer? Räddar sjuksköterskor fler liv än livsmedelsarbetare? Utan mat skulle vi alla svälta ihjäl.

Och varför har vi diakonvigning men inte kantgorsvigning?

nya tant lila sa...

Anledningen till att jag tog bort inlägget var att den anonyma diakonen som sprider sina visdomar och sitt förtal via sin blogg hade länkat till mig som exempel på en elak människa som skapade opinion mot diakoner. Detta tyckte jag var så konstigt så jag tog bort inlägget.
(den andre elaka människan var D.S. som hon också länkade till.)
Jag vill fortfarande ha kvalitetssäkring på predikningar precis som på undervisning!

Anonym sa...

[url=http://dapoxetine-cheapestpricepriligy.com/]Le Priligy[/url] Buy Doxycycline http://furosemide-lasixonline.net/