måndag 11 augusti 2014

Vilken politisk röra!

Har politikerna blivit helt nippriga inför valet, eller vad händer? Det ena konstiga förslaget efter det andra hoppar ju ur munnen på partiledarna.
Björklund vill återförstatliga skolan, och Hägglund vill förstatliga sjukhusvården. Borde de inte byta block? Det är väl socialisterna som brukar vilja förstatliga och inte de borgerliga? Kanske ska de gå på ideologiutbildning? Det borde väl folkpartisterna göra även när det gäller föräldraförsäkringen, för är det liberal frihet att tvinga föräldrarna till hur de ska fördela denna?
Stefan Löfven verkar tycka att arbetare inte ska vara arbetare utan alla ska gå gymnasiet och tydligen, enligt honom, "få studentmössan". Vore det inte på sin plats att börja uppvärdera arbetares insatser i stället?Trams!

Miljöpartiet sitter som en bromskloss i Karlskrona, skriver en insändarskribent i dag i lokalpressen. De vill ingen nybyggnation mer än vindkraftverk, och de tycker inte att människor ska röra på sig för resorna är inte miljövänliga.

Löfven flirtar med de borgerliga, då han meddelar att han kan tänka sig att bryta upp blockgränserna i en regering. De tankarna verkar däremot inte de borgerliga ha.

Men jag tror inte att han behöver fundera över någon regering. Hans utökade gymnasieskola ter sig nog mera som skräck än som möjlighet för många skoltrötta elever och deras anhöriga. Och många är säkert livrädda för ett samarbete med MP, som nog kan ses som en bromskloss för utvecklingen av näringslivet även på riksplanet.
Man måste väl vara lite realistisk i politiken! Måste man inte det?

Inga kommentarer: