onsdag 27 augusti 2014

Vi gjorde revolt i Folkpartiet i Ronneby

Det är förvisso inte första gången som det stormar i Folkpartiet i Blekinge. En del stormar har hållits internt, andra har gått till offentligheten.
År 2008 lämnade jag själv Ronnebyavdelningen, men var kvar i distriktet, i besvikelse över att jag inte kom ifråga för ordförandeposten i Biblioteks- och kulturnämnden, en post som jag tyckte att jag hade mycket på fötter för. Men detta var liksom slutet på en lång process, då jag hade tyckt att jag blev motarbetad av det ledande syskonparet i föreningen.
Lite före mig hade Per Ericsson också lämnat och 2006 gick Heli Bergh f.d. riksdagsledamot från lokalavdelningen.
Vi gjorde en liten offentlig revolt, där vi protesterade mot lokalavdelningens ledning, och jag upptäckte att intervjun med mig ligger kvar på P4 Blekinge.
Nåväl, jag var med i distriktet, men efter två år gick jag tillbaka till lokalavdelningen i Ronneby, dock efter valet och alltså efter nomineringstiden.
Då tyckte jag att det var trevligt igen, och jag till och med guidade lokalavdelningen i Heliga kors kyrka och i Bergslagen och blev därefter bjuden på mat på restaurang, dit vi gick tillsammans.
Idag är jag åter vän med syskonparet ifråga.
Men Folkpartiets skolpolitik gillar jag inte, och inte heller deras syn på aborter. Jag anser att abortgränsen bör sänkas till normal europeisk nivå, det vill säga till vecka 12 för fri abort.
År 2012 gick jag med i KD, men var bara med  i drygt ett år. Det taket var alldeles för lågt för mig! Dock är jag med i Seniorförbundet.

Inga kommentarer: