måndag 25 augusti 2014

Erika Nagy, Folkpartiets gruppledare i Olofström ska vara utesluten ur FP,

säger de. Men det verkar onekligen en aning konstigt, rent juridiskt sett, hur denna uteslutning har gått till.
Den utlösande anledningen är en insändare i Sydöstran där Erika hade menat att man borde diskutera Alliansens 48 miljarder för flyktingar, då det fanns så lite pengar till välfärden.
Det räckte. Distriktsstyrelsen fattade beslutet om uteslutning igår.
Konstigt parti som kan ta uteslutning på distriktsnivå! Borde inte en sådan fattas högre upp? Och vad kostar det nu att trycka nya valsedlar- igen! Det fick de göra förra valet också för en sak som Erika hade sagt. Man kan nog inte säga att FP har speciellt högt i tak!
Så alltså, det liberala Folkpartiet, där yttrandefriheten och åsiktsfriheten ska hyllas, klarade inte av att en av medlemmarna ville ha en diskussion!!!
Också med tanke på deras krav att föräldrarna ska tvingas att dela föräldraförsäkringen på ett visst sätt, måste man ju undra var de liberala idéerna har tagit vägen? De  flög visst iväg någonstans!
Den drivande personen i denna uteslutning är prästen och distriktsordföranden Anna Ekström. Har hon kanske lärt sig från Svenska kyrkan hur man gör med misshagligt folk?

4 kommentarer:

LFL sa...

Om jag inte minns fel beslutade Fp:s partistyrelse om avslag på distriktets begäran att Nagy skulle uteslutas. Vad har hon nu gjort, som bedöms ännu värre?

Anvädningen av 48 miljarder kan verkligen diskuteras. Det är nämligen mer än Sverige hela försvarbudget, och den bedöms ju räcka till att försvara Sverige mot Ryssland under en hel vecka. Och borde alltså också räcka för att krossa IS, om pengarna bara spenderas på motiverade soldater och någon annan håller med materiel och flygunderstöd.

Om inte IS krossas torde inte ens 48 miljarder räcka för att hjälpa alla flyktingar, då IS' mål är att utsträcka sitt s.k. kalifat till hela Syrien, Irak, Libanon och Israel. Och ett liknande skräckvälde råder i i flera länder i södra Sahara, där banditorgansiationen Boko Haram terroriserar civilbefolkningen - och förmodligen också tjänar grova pengar som flyktingsmugglare genom Sahara.

Det blir alltså flera tiotals miljoner flyktingar, om inte banditgängen, som opererar under falsk religiös flagg, stoppas å det snaraste. Det handlar om mord, kidnappningar, våldtäkter och grova stölder (av flyktingarnas och de mördade och kidnappades egendom). av inte

Nu har framkommit att gangstern som mördade den amerikanska journalisten är en jihadist från England. Militär från jihadisternas respektive hemländer, som ju är spridda över hela världen, borde åka dit och gripa brottslingarna och ställa dem inför rätta.

Målet borde vara att flyktingarna kan återvända till sina hem före vintern, under militärt beskydd av FN-trupper med rätt att använda sina vapen mot banditerna. Det ska pengarna läggas på. I stället för att döva våra egena samveten med miljarder till flyktingmottagning.

nya tant lila sa...

Jag har aldrig hört talas om att partistyrelsen var inblandadår 2010. Det var distriktet som tog beslutet att Erika skulle strykas från landstingets lista och riksdagslistan. Jag var med i FP då och var på mötet utan rösträtt. Det var mycket diskussion om beslutet!
Nu är det en insändare om Fredrik Reinfeldts utspel i flyktingfrågan, där Erika helt enkelt undrar om vi har råd och menar att man i Alliansen borde diskutera detta. Men se det föll inte i god jord.
Det intressanta är att partistyrelsen inte har beslutat om uteslutningen och att hon enligt stadgarna ska ha sex veckor på sig att överklaga till dem! Men distriktsstyrelsen anser att saken är klar och har beställt nya valsedlar!!!

LFL sa...

Att inte ingripa militärt nu, kan på sikt bli ännu dyrare. Så frågan är inte om vi har råd, eller ej.

Vill minnas att någon representant för PS uttalade 2010 att det som Erika anklagades för inte var skäl nog för uteslutning. Man hänvisade till rättssäkerheten för den enskilda medlemmen. Så jag vet inte om kravet på uteslutning drogs tillbaka av distriktet eller upphävdes av ps.

Kan en medlem, som inte har uteslutits, strykas från listorna, när valrörelsen redan har börjat?

nya tant lila sa...

Jag förstår inte vad du skriver. Förstår du inte vad jag skriver?
Det var inte tal om uteslutning 2010. Var har du fått det ifrån?
Nu anser distriktsstyrelsen att Erika är utesluten av dem och drar tillbaka listorna och trycker nya.