lördag 23 augusti 2014

Skrämmande utveckling i åsiktsförtryckets kultur

Var kommer vi att landa? Det som sker i samhället idag är mycket skrämmande. Det börjar bli farligt att ifrågasätta och att kritisera. Vi är på väg mot rena DDR-modellen.
När till och med Folkpartiet, som ska stå för yttrandefrihet, aviserar om en eventuell uteslutning ur partiet av en av de främsta företrädarna för att hon öppet har ställt frågan om utspelet från Fredrik Reinfeldt var så klokt med 48 miljarder till flyktinginvandringen. Får man inte ifrågasätta ett så befängt utspel? Den  nu ifrågasatta sitter tydligen själv i en socialnämnd och ser hur lite pengar det finns till de behövande.
Men dem kan vi strunta i! Gamla, sjuka och arbetslösa har inte haft någon hög prioritet i den här regeringens tid! Dem har man kunnat handskas med hur som helst.
Ja, det gör man i och för sig med flyktingarna också, där de får sitta långa  tider ute på asylboendena utan bostad och jobb. Detta är säkert i många fall ren tortyr!
Men varför vill man ha hit dem? Jo, de lär bli lönsamma på sikt. Notera ordet "lönsam"! Det är den borgerliga ideologin i sin kärna. Du ska vara lönsam, lille vän, klara dig bra i skolan så att du kan göra karriär och få framgång, annars är du inte mycket värd i det borgerliga Sverige!
Men medan de gamla ska bli åsidosatta och biståndet drastiskt ska minska  (Vad händer då?) ska vi vänta på att lönsamheten- mycket längre fram i tiden- ska träda in!
Då är förmodligen de gamla, som har kommit i kläm, döda och alltfler arbetslösa har kanske förkortat sina egna liv!
Lycka till Fredrik Reinfeldt! Hoppas du inser att folk nog inte är så dumma som du tycks tro! Men vad gör KD som ska värna om människan i den här regeringen?

Inga kommentarer: