fredag 22 augusti 2014

Vem för de värnlösas talan?

Vårt samhälle tycks bli hårdare och hårdare. Om någon vill höja rösten för sjuka, gamla och arbetslösa tystas de ofta ner i debatten numera, för det kommer inte att finnas pengar till några förbättringar för dessa i landet. I stället sägs detta vara fel, för man ska vara solidarisk mot dem som kan tänkas komma hit i stället för emot dem som redan är här. Pengarna ska nämligen gå till flyktingar från länder där de krigar med varandra inom landet. Dem är det synd om. Våra gamla får ligga där och vara solidariska när omsorgen om dem brister.
Och de som tycker att vi inte ska ta vatten över huvudet vad gäller flyktingfrågan har sverigedemokratiska åsikter, och det är definitivt inte accepterat i det här landet, för de är parias!
Är det inte så borgerligheten tänker nu? Vi ska öppna våra hjärtan, har ju statsministern sagt, och fy för dem som vågar tala om dem som har det eländigt i landet i den egna befolkningen. Sådant tal förstår inte glassiga, välbetalda politiker något av!
Tänk, detta påminner mig väldigt mycket om abortdebatten, där inget parti vill värna dem som är de verkligt utsatta, nämligen de ofödda fostren, som inte har en chans att värna om sina liv!
(Nej, jag är inte abortmotståndare, men sänk gränsen till 12:e veckan! Och jag tycker inte att vi ska strypa flyktingströmmen, men vi ska inte ta vatten över huvudet, och det finns väl ingen anledning att ge vissa grupper permanent uppehållstillstånd direkt!)

2 kommentarer:

LFL sa...

Det är inte sant att de krigar mot varandra inom landet. Om de ändå hade gjort det, hade inte så många behövt fly. Dessa flyktingar tillhör i dagsläget de mest värnlösa i hela världen. Det är oerhört fult av regeringen, och dess stödparti att ställa flyktingarna mot behövande här hemma. Flyktingarnas mest närliggande behov är dock inte att få permanenta uppehållstillstånd i andra länder, utan att få en möjlighet att komma hem. Genom sitt uttalande i flyktingfrågan har Reinfeldt sagt till mördarna att Sverige inte har några invändningar mot att de upprättar sitt kalifat och fullföljer sina planer att erövra Syrien, Irak, Libanon och Israel - och mördar alla som inte lyckas fly. Läs ledaren i KT! IS måste tryckas tillbaka. Och hur ska det ske utan militära medel? Den som inte stödjer en militär intervention drar på sig en moralisk skyldighet att ta emot alla flyktingar - som med tiden kan komma att uppgå till flera miljoner, om inget görs. Jag tar skarpt avstånd från SD:s dubbelspel, när man å ena sidan pratar om att hjälpa flyktingarna i närområdet, och å andra sidan inte vill anslå pengar till den hjälp som de behöver: förutom mat vatten och tält, militära insatser. Detta är inget inbördeskrig. Det är ett erövringskrig, som utkämpas mot en skyddslös civilbefolkning av den internationella terrorismen med tillresta jihadister från hela världen.

nya tant lila sa...

Ja, det är möjligt att det inte är ett inbördeskrig, men vi kan väl inte ta emot alla människor för det! Det är också möjligt att SD för ett dubbelspel, men jag är övertygad om att de går starkt framåt nu. Många tycker nog att det inte finns annat att välja på. Och hur är det i abortfrågan om sänkt abortgräns?