fredag 1 augusti 2014

Vårt behov att hänga med och vara tillhöriga

Just nu pågår Prideveckan i Stockholm. Jag har aldrig varit där, men jag är lite tveksam till om den gagnar saken, nämligen allas lika värde och rättigheter. Att göra kärlek översexualiserad och ta fram en bild av lössläppthet är kanske inte det man förknippar med den sanna kärlek som ligger till grund för exempelvis ett äktenskap. Bör ligga till grund för! Vad är det som Pride hyllar?
Nej, jag är tveksam.
Men fenomenet att nu alla ska visa sin vidsynthet och tolerans (!) är märkligt och anmärkningsvärt. Nu sjunger PK-folket samma melodi igen.
Det är väl troligen samma PK- folk som visar sin intolerans och stör SD:s möten  och  skriker mot Svenskarnas parti och som applåderar  kyrkklockor som ringer för fara.


Kyrkklockorna bör ringa för fara! För PK-folkets förmåga att bara hänga med. För denna hänga-med mentalitet visar inte alls på vidsynthet. Den visar på en mycket farlig egenskap av följsamhet, en egenskap som gör att personer som Hitler och andra diktatorer kunde/kan få makt och följeslagare.


Den dagen det inte behövs några Pridefestivaler kan vi notera ett jämlikt samhälle vad gäller homosexuellas rättigheter och synen på alla människors likhet! Och den dagen alla har rätt att yttra sig och hålla möten har demokratin fått ett grepp i vårt land.

Inga kommentarer: