torsdag 7 augusti 2014

Så lågt i tak i Centern också!

Centerpartisten Petronella Petersson, C, som står på fyra listor för Centern inför valet har uttalat sig kritiskt mot Israels agerande i Gaza och haft synpunkter på den judiska kulturen.
Detta får man tydligen inte göra i Centern utan Petronella Petersson tvingas lämna sina uppdrag och kandidaturer för Centern.
Är det inte en mycket farlig väg mot demokratins totala strypande som vi är inne på i landet nu? Det börjar bli fler och fler partier som har så lågt i tak att det verkar som om de som är aktiva ska gå i koppel till partiledningen. Detta gäller tydligen inte enbart inom KD och SD! I KD var det otroligt lågt i tak, menar jag, som lämnade partiet bland annat av den anledningen. Man skulle till och med, föreslogs det, skriva under en lojalitetsförklaring till partiledningen om man skulle ha förtroendeuppdrag. Men den sade vi i distriktet nej till när jag var med. Jag vet inte hur det är idag, om det har ändrats, men jag vet att förtroendevalda i Karlskrona har skrivit under en sådan deklaration.
Ännu märkligare i det som händer är att KD:s riksdagskandidat Ann-Louise Trulsson och hennes man Harry R:son Svensson går ut med en debattartikel om saken i Sydöstran idag, som de avslutar med att "Det är logiskt att hon nu lämnar sina uppdrag i Centerpartiet." Men vad har KD- folk med detta att göra? (Jag förmodar att även Harry hör dit.)  Detta är väl i alla fall Centerns sak, och inget annat partis angelägenhet!

Inga kommentarer: