fredag 29 augusti 2014

Är de verkligen överens i Alliansen?

Igår var det Jan Björklunds tur att sitta i tv-rutan och bli intervjuad. Det var ju givet att mycket skulle handla om skolan.
Jag bara undrar varför han klagar på kommunalpolitikerna och påstår att de är amatörer. Vad är han själv? Någon som är mindre pedagogiskt medveten får man väl leta efter! Hur kan man inbilla sig att den främsta inlärningsbefrämjande åtgärden i skolan är att det blir karriärlärartjänster, där några väljs ut för att vara bättre och få högre lön än de andra?
Den tid då jag själv gick min lärarutbildning, och det handlade om att inspirera eleverna och att samarbeta i lärarlag, där alla var lika mycket värda, är långt borta.
Men så är ju också skolan ett misslyckat kapitel i landet.
Det är inte prov och betyg som får eleverna att få kunskapsglädje och att minnas det de lärt!
FP vill att vi ska gå med i NATO, och detsamma verkar M tycka. KD fattade beslut på senaste riksstämman om att man skulle utreda saken. Här är man alltså inte överens. Nu vill FP ha tillbaka värnplikten. Vad vill de andra? Vad vill C i de här frågorna?
FP vill förstatliga skolan, men det verkar de inte få gehör för, inte heller att ändra Lagen om anställningsskydd, som M vill behålla i nuvarande skick.
KD vill förstatliga sjukhusvården. Vad vill de andra?
Och vad är deras gemensamma syn på vinster i välfärden?
Nog verkar det som om Alliansen har stora skillnader i grundläggande frågor. Det räcker inte att le vackert och hålla varandra om ryggen för att bli trovärdiga!

Inga kommentarer: