torsdag 21 augusti 2014

Var finns bostäderna och jobben till dina flyktingar, Reinfeldt?

Borde vi inte på allvar ställa den nuvarande statsministern till svars? Han borde tala om var bostäderna och jobben finns för de flyktingmassor han aviserar om. Inte var det finns anordnare av asylboende som tjänar pengar på detta, inte var det finns oseriösa kursanordnare som låter kursdeltagarna sitta på Facebook eller surfa under den kurstid då de ska förberedas för jobb, utan VAR FINNS BOSTÄDERNA OCH JOBBEN SEDAN DE ASYLSÖKANDEN HAR FÅTT UPPEHÅLLSTILLSTÅND? NU, IDAG!?
Ska de åka till Malmö och betala 500 kronor per månad för en folkbokföringsadress om är fejkad? Detta berättades det ju om igår på tv. Eller vad har du att erbjuda dem?
Öppna nu ditt hjärta och tala om hur du har tänkt dig lösningarna!


Det hjälper inte, ser du, att komma dragandes med att det nu planeras för nya bostäder. Det gäller situationen här och nu! Det är NU det sitter 11000 personer och väntar på bostad i tillfälliga asylboenden. Hur länge ska de behöva sitta till? Och hur länge ska de som kommer efter dem vänta?
Börja visa lite realism och ansvarsfullhet i vad du för fram!

1 kommentar:

LFL sa...

Man kan ju importera filipinska byggnadsarbetare och låta dem bygga attefallshus. Huvudsaken är ju att de inte har fått någon svenskundervisning, så att de kan ta emot information på svenska om sina rättigheter. Bland flyktingarna själva finns det säkert ockå byggnadsarbetare, men de är ju inte alls attraktiva som arbetskraft bland de företag, som tillhandahåller asylboenden till skyhöga kostnader. De är ju alltför välutbildade och vill kanske inte heller ta jobben från svenska kollegor. Helst ska den importerade arbetskraften inte ens kunna engelska. Det här har M och Mp gjort upp om. Säkert finns det också lärare bland flyktingarna, men de har ju inte svensk lärarlegitimation, så de kan inte ens få förtroendet att undervisa i matematik, trots att vi numera använder arabiska siffror (1, 2, 3, 4, osv) i hela världen. Hur i allsin dar skulle Sverige klara en riktigt stor flyktingvåg, som under och efter andra världskriget?