torsdag 7 augusti 2014

Tecken från en annan verklighet?

Igår kväll gick jag igenom gamla almanackor med summariska anteckningar om vad jag hade gjort på dagarna för att leta efter när jag senast hade träffat en väninna. Jag gick igenom flera år.
Då hittade jag också en almanacka som var fulltecknad med vad jag upplevde som tecken i form av fåglar och fjädrar. Det var en period då jag var i kris, men det var tveklöst så att jag var förföljd av fjädrarna. De dök upp på de mest märkliga ställen. En bekant till mig som har fjäderfobi nekade att gå ut tillsammans med mig i stan för han märkte att det alltid fanns fjädrar där jag gick.
 Det började mycket märkligt med en svart stor fjäder som stod rakt upp i gräsmattan på baksidan av huset. Sedan stod en likadan på framsidan så att mitt datarum fanns emellan. Just då sade en person, som jag tänkte mycket på, i en intervju att det var som att skriva med en fjäderpenna, och då tog jag det som ett tecken och tog kontakt. Och sedan stötte jag på fjädrar på de märkligaste platser.
Detta kan vara rena rama tramset, men kanske inte...
Fjädrarna var en sak. De kan ha varit en kris. Eller en hälsning från en annan tillvaro? Men det hände något mycket konstigare.
En dag när jag skulle gå ut från badrummet fanns en (av mig) skriven lapp med ett telefonnummer till en vän som jag hade brutit kontakten med på tröskeln. Varför hade jag inte sett den när jag gick in genom dörren? Jag fattade inte, och fattar fortfarande inte hur denna lilla lapp plötsligt hade kunnat hamna där. Jag har sparat på lappen och såg den igår, och då mindes jag.
Då ringde jag en bekant som sysslar lite med det han tror är övernaturliga händelser, och han sade att jag måste ringa min vän.
Det gjorde jag, och vännen befann sig i stor kris och var sjukskriven. Han var verkligen i behov av kontakt!
Ja, döm själv! En slump? Eller?
Har du liknande erfarenheter?

4 kommentarer:

kyrksyster sa...

Förmodligen.

Märkliga bönesvar också.

nya tant lila sa...

Ja, det var märkliga upplevelser.

birgitta sa...

Klart det är slumpen, men vad är slumpen?
Minns när du skrev om fjädrarna.
Tycker det är mycket sådant i ens liv.
Tackar Gud varje gång han visar mig var jag lagt den förlagda hörapparaten. Ok, kanske inte samma sak men ändå.
Hoppas det öser i salaskogarna.
Här regnar så skönt just nu.

nya tant lila sa...

Nej, jag tror nog inte att våra liv styrs av slumpen. Jag tror att det finns en väg, men om vi sedan tar den eller ej, det är upp till oss.