onsdag 27 augusti 2014

Folkpartiet gör mig illamående!

Jag skulle göra bloggpaus, men händelserna i Folkpartiet i Blekinge berör mig så illa att jag faktiskt måste skriva.
Nu har jag ju själv varit utsatt för något som jag upplevde som rättslöst, och det är klart att då väcks gamla minnen om hur det var.
Det verkar onekligen som om distriktsstyrelsen i Folkpartiet här försöker markera sin maktposition. Ett parti som ska vara liberalt kan väl inte eftersträva någon sorts kadaverdisciplin av sina medlemmar? De måste väl ha rätt att tänka och uttrycka andra tankar och ifrågasätta styrelserna. Vad blir det annars för stelbent miljö?
Jag kan inte på något sätt se att den insändare som förorsakade den turbulens som följde i partiet var vare sig rasistisk eller så särskilt anmärkningsvärd. Den uttryckte ju det som väl de flesta i landet tänker idag och för övrigt var det ju Fredrik Reinfeldt själv som påstod att välfärden skulle få stryka på foten framöver. Får detta inte upprepas?
Ingenting blir naturligtvis bättre av att distriktsordföranden är präst. Det spär nog på den bild som väldigt många har av Svenska kyrkan. Så det blir så att säga dubbelt upp!


Och när jag ändå är inne på Folkpartiet, så får vi väl hoppas att Björklund kommer bort från skolan. Naturligtvis blir varken samarbetet mellan lärarna eller situationen för eleverna bättre av att några lärare pekas ut som mycket bättre än de andra och gynnas av höga lönepåslag.
Kunde inte de pengarna ha gått till att förstärka resurserna för de elever som behöver extra stöd?
Vad är det för märkliga idéer som lanseras? Är människors högsta lycka och enda drivfjäder att göra karriär?

1 kommentar:

LFL sa...

Det var Reinfeldt som ställde invandringen mot välfärden.

Frågan som ingen ställer är om Sverige kan isolera sig från världen så att vi slipper kostnaderna för IS' framfart. De måste betalas på ena eller andra sättet. Om världssamfundet inte agerar nu och stoppar IS' framfart, så slipper vi inte ifrån kostnaderna för flyktingmottagningen.

De som tror att det är möjligt, bör nog svara på hur de har tänkt hindra flyktingar att komma hit, om trycket ökar ännu mer. Och det finns ju både kallt beräknande flyktingsmugglare och ideella hjälpare. Den italienska kustbevakningen hindrar numera inga flyktingar att ta sig till Italien, utan hjälper dem att komma fram levande.

Och det handlar ju numera inte om ekonomiska flyktingar som flyr från arbetslöshet och fattigdom, utan om extremt nöstställda människor. Nu måste det visserligen sägas att vi inte "tar hit" flyktingar från Syrien och Irak (de kommer själva), men många vill ju att vi ska "ta hit" flyktingarna. Ska det också gälla alla friska unga män, som skulle göra större nytta i hemlandet om de kostas på en soldatutbildning och förses med moderna vapen?

Inte minst kyrkans ständiga prat om "fred" har väl redan överskridit gränsen till hyckleri. Slutsats: Om omvärlden inte tar på sig kostnaderna för att stoppa IS nu, så får vi i stället ta kostnaderna för en enorm flyktingmottagning.

Och hur ska vi skaka fram jobb till alla flyktingarna, så att de själva - genom eget arbete - kan betala för flyktingmottagningen, om vi samtidigt fortsätter arbetskraftimporten av icke skyddsbehövande?