lördag 2 augusti 2014

Göran Hägglund sticker ut

Idag har Göran Hägglund stuckit ut. Han var nämligen den ende partiledaren- förutom Jimmie Åkesson, som var portad från Pride- som inte gick med i Prideparaden.
Skulle detta vara något positivt för KD?
Det är kanske inte så konstigt när människor byter parti från KD till SD och tvärtom? Partierna har kanske en hel del gemensamt?


Men SD var alltså portat från hela Pride, så vi vet ju inte om Jimmie Åkesson hade gått med om han hade fått vara där.
Men snart får det väl bli en festival för SD-folk, för de verkar ju vara de allra mest mobbade och diskriminerade i Sverige idag!

3 kommentarer:

LFL sa...

Nåja, under tidigare pride-veckor arrangerades pilkastning mot en måltavla, som visade dåvarande Kd-ledaren Alf Svenssons nuna, med förtäckta uppmaningar att göra det på riktigt om tillfälle gavs. Senare skanderade man "Hacka Affe till köttfärs". Väldigt kärleksfullt faktiskt.

Motiveringen (av Rfsl:s ordförande) för att porta SD var inte bara den vanliga om olika värderingar, utan att andra pride-deltagare skulle känna sig "otrygga" om SD fick vara med. Varifrån skulle det konkreta hotet komma - om vi talar om SD:s fysiska närvaro under själva pride-spektaklet, och inte om vad SD eventuellt skulle kunna driva igenom i riksdagen?

Snarare från motdemonstranter som övat pilkastning mot Alf Svensson än från SD-arna själva.

nya tant lila sa...

Det är väl bättre att kasta pil på en bild än tårta på en livs levande person! Det fanns kanske själ för pilarna den gången? Jag minns inte. Men Pride har ju förändrats under årens gång.

nya tant lila sa...

skäl