måndag 18 augusti 2014

Varför kastar de just tårtor- varför inte ägg eller ruttna tomater?

Så har även Göran Hägglund fått en tårta i huvudet när han försökte valtala. Det är tydligen ett hårt liv att vara ute i offentligheten. Nu får de nog stärka livvaktsstyrkan.
Den här gången sades det vara hbtq-rörelsen som stod bakom.
De anser tydligen att KD är ett homofobiskt parti, vilket man nog inte tycker när man ser det inifrån. Jag ser det inte så i vart fall.
Men jag förstår inte varför folk är så lyxiga att de kastar tårtor? Tårtor är ju dyra, ja, såvida de inte har snott ihop billigare varianter hemma.
Varför kastar de inte ägg eller ruttna tomater? Eller sprutar urin som hororna (ursäkta, de prostituerade) gör på Herbertstrasse  på kvinnor som dristar sig in och tittar på dem i skyltfönstren? Ja, jag har varit reseledare där. Eller bara helt enkelt en spann kallt vatten. Det kunde kanske kyla ner valrörelsen lite, för den verkar ju verkligen ha kommit igång med alla möjliga konstiga löften och annat, som tydligen även förvånar andra partikamrater, som Reinfeldts utspel om flyktingmottagande sägs ha gjort på vissa håll.
De borgerliga FP och KD ska, som jag har skrivit, förstatliga i god socialistisk anda, både skolor och sjukvård. Löfven ska ha alla till studenten och förmodligen också till högskolan, sedan kan man väl lägga ner begreppet arbetare. Centern kallar sig liberala och FP ska i sin liberalism tvinga föräldrarna att dela på föräldraförsäkringen. (Ja, jag vet att jag har skrivit detta förut, jag är inte senil!) Det är en röra utan dess like, och man ska inte försöka rösta ideologiskt, för då hittar man nog inte rätt.
Den ende som håller stilen är ju faktiskt Jonas Sjöstedt, men i sin omedgörlighet får han nog svårt att samarbeta med en driven förhandlare som leder S.
Det ska bli skönt när valet är över, så vi vet hur denna röra slutar!

Inga kommentarer: