måndag 11 februari 2013

Skammens blogg

I en kommentar, som jag inte publicerar, fick jag för en stund sedan frågan varför jag intresserar mig så mycket för ölandsprästens blogg. Jag var mycket intresserad av Åke Greens fasansfulla och ev. gubbsjuka (min tolkning) predikan också.
Där fördomar och förnedringar av människor pågår och sprids, där måste man reagera!

De  som håller på och kommenterar där och kränker sina medmänniskor och som har anställningar inom Svenska kyrkan borde skämmas! De är en skam för Svenska kyrkan!

Hur kunde jag en enda sekund inbilla mig att jag skulle kunna ha en relation med en av de flitigaste kommentatorerna där? Ja, visserligen ingen teolog, men dock!

Men de kan ju sitta i den falska värmen från varandra! De vet nog knappast så mycket om varandra, egentligen! De flesta är ju dessutom anonyma. Den dagen blogginnehavaren faller blir de ömkligt små.
Och den dagen kommer nog, tror jag. Det måste väl finnas gränser för toleransen!

Det är flera som låtsas vara stora på den bloggen, inte minst blogginnehavaren själv. Men vi vet ju alla att deras storhet knappast har med den faktiska verkligheten att göra. Man blir inte stor inom Svenska kyrkan utan en position. Och var finns det?

Inga kommentarer: