torsdag 7 februari 2013

Ord utan betydelse

Ja, som Uppdrag granskning visade igår så är det hög tid att skrika till om nätmobbningen.
Men inte bara om den. Språkbruket i skolorna med ord som hora, bög och blatte och uttryck som "Jag ska knulla din morsa" måste också få ett slut. För jag antar att det inte har blivit en så stor förändring sedan jag gick i pension hösten 2008.

Man kan ju inte bara vräka ut ord utan att man har täckning för vad de står för eller utan att orden har någon egentlig betydelse och mening.

Nu är det inte bara enstaka skällsord som man kan vända sig mot på nätet, utan också när man använder sig av debatterna till att låta väldigt insatt i saker som man faktiskt inte har en susning om eller erfarenhet av. Det är klart att alla har gått i skolan. Men om erfarenheterna ligger på 1960-talet skulle jag vara väldigt försiktig med att diskutera skolfrågor gällande dagens skola med utgångspunkt från dessa.

Gång på gång ser jag med förvåning de konstigaste saker i diskussionerna, kommentarer av människor som inte kan ha ett dugg kunskap om vad det är de skriver.

Ska vi leva i någon sorts ungefärlig verklighet? Där verkligheten är  ens egna fantasier helt utan grund för andra, speciellt inte för dem man talar om. Vad är det då för ett samhälle vi lever i?

Det finns folk som inte alls är aktiva i något parti, men som fabulerar ihop allehanda möjligheter till regering efter nästa års val. Man ska kanske ha lite på fötter innan man börjar placera borgerliga partier med Socialdemokraterna hur som helst. Sådant kan naturligtvis hända, inte minst i kommunalpolitiken, men man får väl ha någon indikation om vad det finns för tankegångar innan man gör sig till talesperson och förslagsställare för andra.

Nätet är på gott och ont. Ibland är diskussionerna bara märkliga och snurriga.



Inga kommentarer: