lördag 9 februari 2013

Facebook till glädje eller sorg?

Givetvis är det inte meningen att någon ska mobbas på sociala medier. Inte heller på bloggar. Men de sociala medierna använder man ju som man själv vill. Sin egen facebooksida begränsar  man ju informationen på till vilka som ska se vad.
Om man deltar i en öppen facebook-sida som denna med H&M så kan naturligtvis otrevliga saker, som man inte själv kan rå på hända. Men ens eget inlägg kan man ju ta bort!

Jag förstår inte hur människor som påstår att de själva inte är på facebook kan ha så många synpunkter på hur fb fungerar! Och jag förstår inte heller hur dessa människor kan påstå att de inte har ett konto fastän de alldeles uppenbart har ett konto, då man får upp en sida på deras emailadress.
Någonting stämmer inte här. Inte farao öppnar facebook konto till en om man inte vill detta själv! Och har någon annan gjort det så ska man nog kolla upp vad som har hänt och vad som eventuellt skrivs där.

Facebook har regler som man får skriva under innan man får klart kontot. Att sedan inte fb har möjlighet att hålla efter alla gräsliga kommentarer kan man nog förstå, men-fb innehavaren, kan ju plocka bort kommentarerna, precis som en blogginnehavare kan göra detta eller inte lägga in dem. Något ansvar har man väl själv!

Men, som sagt, folk ska inte skriva om saker som de inte känner till. Facebook ger oändliga möjligheter att nå människor som man kanske har tappat kontakten med och ens egen sida bestämmer man själv över. Ingen tvingar någon att delta, och facebook öppnar inga konton utan att du beställer dem.Och tar inte bort några utan att man begär det. Påstår någon detta ljuger personen ifråga. Vad är problemet? Att någon fantiserar om hur det hela fungerar verkar det som, någon som inte vet.

1 kommentar:

nya tant lila sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.