onsdag 30 januari 2013

Tala klartext till sossarna!

Nu har socialdemokraterna kommit på ett förslag som de- antagligen - tycker är lysande! De ska plåga alla elever att gå kvar i skolan tills de är arton år. Tydligen ska de också inbilla dem att alla kan få högskolebehörighet.
Som evig student har jag sett en del av den bristande kvalité som åtminstone fanns för ett tiotal år sedan på studenter, som ibland kom ut med höga betyg och inte klarade av högskolestudierna ändå. Det hade gått inflation i betygen, helt klart.

Kan ingen säga sanningen till dessa inbilska socialdemokrater? Sanningen är ju den att alla inte har hjärnor nog att studera till en högskolebehörighet. Eller också har de för mycket spring i benen för att orka med skolan tills de är arton år. Eller också är de på något sett socialt oborstade, så de faller ifrån av det skälet.

Tvinga inte kvar de stackars eleverna som kanske plågas tills de är sexton år ytterligare två år.
Det finns en övertro på utbildning!
Historien är fylld av människor som inte alls har klarat skolan, men som har varit otroligt driftiga i livet och nått stora framgångar.
Precis som många duktiga artister, skådespelare och författare berättar om hur de blev mobbade som barn. Och där står de nu med lysande framgångar.
Eller var det för att de redan då var lite briljanta som de blev mobbade?

Låt eleverna i stället komma ut från den många gånger ganska så sjuka skolan så fort som möjligt och se till att det hela tiden finns andra alternativ till de kommunala skolorna!

Inga kommentarer: