fredag 4 januari 2013

Med stor trötthet möter jag det nya året

Jo, det känns faktiskt så som i rubriken just nu. Jag känner mig jättetrött och orörlig. Om detta senare beror på den stora, tunga vikten eller på en inflammerad knäsena vet jag inte. Den där senan inflammerar med jämna mellanrum och gjorde så även på den tiden då jag vägde 57-58 kilon!

Här hemma pågår någon sorts tävlan mellan den som är ännu fetare än jag och mig just nu, men Någon fuskar och äter något som ökar förbränningen. Då är det ju inte så konstigt om extra kilon försvinner! Det förvånar mig dessutom omåttligt att de som besitter samma egenheter, i ännu större mått, har mage att kritisera andra!

Jag är helt enkelt trött på att höra talas om min vikt! Media har förföljt oss fylliga med larmrapporter så gott som dagligen. Nu äntligen har de kommit på att överviktiga faktiskt lever längre.

Säger det inte sig självt att om man är supermager har man ingenting att ta av om man blir sjuk? Och jag gillar inte magra och rynkiga personer!

För någon tid sedan hade jag en ordväxling med en av de kvinnliga kändisprästerna, som i en intervju hade påpekat att hon älskade goda parfymer. Detta blev det enda, åtminstone jag, mindes från den intervjun, och hon och jag diskuterade detta på en fb-sida.

Eller som när biskop Åke Bonnier använde ordet "hen" i ett mycket tänkvärt blogginlägg. Vad kom man ihåg av innehållet? Jo, just att ordet hen stod där.

Så är det nog ofta också med oss tjocka människor. Vi kan vara hur skärpta och intressanta som helst, men i mångas ögon reduceras vi till enbart vår kroppsvikt.

Egentligen borde jag nog satsa på att skaffa en ny karl, som är nöjd med mig som jag är, i stället för att försöka banta.
Frågan är om inte detta också är lättare! Det finns ju alltid de som är äldre, som en sedan många år avliden väninna till mig brukade säga.





3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du samma gamla gubbe dvs han som du brukar skriva om?

nya tant lila sa...

Vilken av dem menar du? Jag har skrivit om flera!

nya tant lila sa...

Den närvarande är ett och ett halvt år yngre än jag!!!