söndag 27 januari 2013

Palmemordet tar aldrig slut

Nu går alltså Leif G.W. Perssons bok om mordet på Olof Palme på TV. Men detta är väl fiktion, är det inte det? Eller är det något som professorn vet som blir sagt där?

Lisbeth Palme har vittnat och sagt sig kunna identifiera mördaren. En ganska konstig historia efter att ha sett honom ett par sekunder under stark affekt. Det där tror jag inte på. För mig är inte Krister Pettersson mördaren. Dessutom sade ju Leif G.W. Persson häromdagen att Pettersson aldrig tidigare hade hållit i en pistol.

Nej, det var nog större krafter bakom det mordet. Förmodligen är det därför som det inte löses. Den som först blev misstänkt har någon mördat, i ett svartsjukedrama, åtminstone officiellt. Varför tog man den mannen så snabbt? Och vem var han?

Självklart kan vi vanliga människor inte ha en aning om vem mördaren var, men jag är övertygad om att det finns folk som vet detta. Nu har så lång tid gått att mördaren förmodligen är död.

Det är nog meningslöst att forska vidare. Efter alla dessa år och alla dessa utredningar och misstankar kan man befara att det finns vattentäta skott. De som bär hemligheten kommer inte att släppa den, utom om de möjligen snart ska möta vår Herre.
Vi får hoppas att de är så pass religiösa att de erkänner sin inblandning på dödsbädden, eller då denna närmar sig.

Vi andra kan lugnt sluta spekulera för vi kommer ingen vart.
Det måste bli ett slut på Palmemordet nu.

Vill Lisbeth Palme ha Krister Pettersson som mördare, så låt henne ha det. Hon är nog en av de få som tror på detta.

Inga kommentarer: