lördag 5 januari 2013

Förväntas det en ung man?

 
Till mitt blogginlägg om stor trötthet hade någon kommentator undrat om jag hade "samma gamla gubbe" som jag har skrivit om. Nu har jag ju faktiskt skrivit om många olika erfarenheter både  om egna och andras, så frågan är svår att besvara.
 
Men, så tänkte jag på det där med "gamla gubbe". Förväntas det att en kvinna på nära 70 år (ja, nu är det faktiskt bara drygt två månader kvar) ska ha en ung man som sin nära relation? Då ska man nog vara skådespelare eller något sådant. I min ålder får man vara glad om man har en gammal man, som trots sin ålder, är alert i intellektet, så att man själv kan hålla hjärnan i trim. Det gör vi tillsammans! Ibland till övermått!
 
Och sedan vill jag upprepa vad jag brukar säga; det är ingen konst för en kvinna att bara ha haft en man i sitt liv om det bara har funnits en som har varit intresserad av henne. Annat är det för oss som har haft många att välja på.
Det är heller ingen konst att bara ha varit på ett jobb i hela livet. Konsten är att ha fått flera jobb! Så är det, mina vänner! Faktiskt! Man ska inte försöka göra en dygd av nödvändigheten!
 
 

Inga kommentarer: