onsdag 23 januari 2013

Stora stygga Vargen

Har du mött illvilliga vargar i ditt liv? Nu menar jag inte sådana som man möter i skogen, utan de människor som låtsas vara goda och välvilliga, men invärtes "äro glupande ulvar" , så stod det i vart fall i en gammal bibelöversättning, när man varnades för de falska profeterna. Min mormor brukade citera detta.
Det är de som är som den förklädda vargen, som låtsas vara mormor i sagan om "Stora stygga Vargen".

Synd att inte min mormor lever, men det är ju omöjligt, för hon föddes för 142 år sedan. Men hon hade kanske sett sådant som jag inte har sett.

När täckelsen faller hos en människa som du har trott var fylld av  välvilja, och det visar sig att det bara var falska skyltar och i stället är hjärtat  fyllt av hat, avundsjuka och en önskan om att det ska gå illa för sådana som är som man själv, då faller världen ihop. Du står där snopen. Hur kan världen och människorna vara så onda?

Tillvaron är förvisso full av psykopater som charmar dig och låtsas vara de goda och snälla människorna, medan de egentligen är iskalla fullblodsegoister i falska identiteter.

Till slut brukar de bli avslöjade. Och få människor orkar vara kvar i deras närhet. Det gör de rätt i. Ingen ska vara så självdestruktiv att de stannar i närheten av en psykopat.

Inga kommentarer: